Így gyilkolod lassan, de biztosan a mobilod akksiját

Tippek és trükkök   |   2017.05.28 - 19:25   |   Írta: Zoltan C   |   64840
28. máj Így gyilkolod lassan, de biztosan a mobilod akksiját

Ideje hátrahagyni a régi, rossz beidegződéseket!

Igen, az iPhone hamar lemerül. Nem ritkán egyesek többször is feltöltik mindössze egyetlen nap leforgása alatt. Túl sok időt töltünk az appokban és túl okosak készülékeink? Vagy csak az Apple egy sunyi szemét, aki a karcsú megjelenésért cserébe inkább a vásárlói idegeire megy a rémgyenge akkuidővel? A válasz valahol a kettő között van, viszont ideje felvillantanunk egy harmadik faktort is, amiről sokan hajlamosak megfeledkezni: mi magunk is elég rendesen öljük az akksink élettartamát, illetve kapacitását. Rengeteg téves tuti tipp terjeng az átlag felhasználók között, ezek egyrésze azért rossz, mert már elavult, másik részük pedig egyszerűen butaság ígyis-úgyis.

A mai modern lítium-ion akkumulátoroknak is megvannak a maguk stresszfaktoraik, amik hosszú távon az egység öregedéséhez és korai lemerüléshez vezetnek. Most ezeket kívánjuk gyorsan sorravenni a ti és a mobilotok kedvéért!

Ne hagyjuk fent töltőn miután teljesen feltöltött

Emlékszem, úgy 15 évvel ezelőtt minden család telefonzseni apukája imádott azzal a varázsszóval dobálózni, hogy csepptöltés. Nos, ezt a baromságot így 2017-ben el is felejthetjük. Ez ugyanis az egyik legnagyobb stressz, ami az akkumulátort érheti. A folyamatos 100%-on tartott töltöttség olyan tenzió, mintha sosem nyújtanánk ki az izmainkat edzés után. Gyakran szeretjük elkövetni ezt a szakbarbárságot, főleg az esti lefekvéskor. Jobb lesz, ha mostantól máskorra időzítjük a töltést, sőt:

Nem is kell 100%-ra feltölteni!

Legalábbis minél ritkábban lenne a legjobb.

Több kisebb töltés jobb, mint egy nagy

Akárcsak az ember esetében: több kisebb étkezés sokkal egészségesebb, mint egy hatalmas zabálás a nap során. Furcsa lehet, az akkumulátorok kémiája is így működik. Tehát teljesen rendben van, ha egy nap többször is feltesszük a kis drágát.

Tartsuk hűvösen

Itt a nyár és a kánikula, úgy hogy ez most különösen aktuális. Értelemszerűen tartsuk távol a direkt napsütéstől készülékünket, illetve nyáron - vagy akármikor amikor érezzük, hogy erősen felmelegedett a telefon - vegyük le a tokot töltéskor.

Ja, és még valami: nem, már egyáltalán nem kell egy egész napot töltőn hagyni az új okostelefonokat, mint anno régi nokiáinkkal tettük...

+1 Ne lőjjünk bele az akksiba:

 

 

Akit érdekel a fentiek tudományosabb magyarázata, az itt kezdheti az olvasgatást.

Borítókép forrása: Digitaltrends.com

Kapcsolódó cikk:

MentésMentés


Kommentek megjelenítése