Az Apple is segít újjépíteni a Notre-Dame-ot

Apple Hírek   |   2019.04.17 - 12:16   |   Írta: SzavaRicsi   |   4862
17. ápr Az Apple is segít újjépíteni a Notre-Dame-ot

Az Apple is beszáll az adományozásba.

Hétfő este a fél világ megdöbbenve figyelte Párizst, és szorított, hogy a tűzoltók minél előbb megfékezzék a Notre-Dame pusztító tüzét. Az oltásoknak köszönhetően sikerült megóvniuk a fő tornyokat, illetve a templom kőszerkezetét, de a „Mi Asszonyunk” huszártornya és teljes tetőszerkezete a tűz martalékává vált. Velük együtt a bent található műtárgyak egy része is a tűz martalékává vált.

Az oltást követően rögtön elkezdtek megjelenni a nagyvonalú felajánlások, amelyeknek köszönhetően Párizs több száz millió eurónyi forrásból kezdheti meg a templom újjáépítését. A Notre-Dame tehát idővel ugyanabban a fényben pompázik majd, mint új korában, vagy az 1878-as újjáépítés után.

Tim Cook, az Apple ügyvezető igazgatója kedden kora reggel közölte a Twitteren, hogy a cupertinói techcég is beszáll az adományozók közé. Cookék egyelőre nem árulták el, hogy mennyivel segítik ki Párizst a helyreállításban.

"A szívünk megszakad, ha a francia emberekre gondolunk, és azokra a világ körül, akik számára a Notre-Dame a reményt szimbolizálja. Eközben fellélegzünk amiatt, hogy mindenki biztonságban van. Az Apple adományozni fog a Notre-Dame újjáépítéséhez, hogy segítsünk újra felállítani a Notre-Dame fontos örökségét a jövő generációi számára."

Nem mellékes, hogy az Apple ezzel Tim Cook irányítása alatt az Egyesült Államok legnagyobb adományozó cégeinek listájának élére lépett. Cook és az Apple vezetése fontosnak tartja, hogy a világ legdrágább cége vissza is adjon valamit a világnak, amellett, hogy folyamatosan szem előtt tartják a fenntarthatóságot és a technológia fejlesztését.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése