Szerintetek az Apple bemutatja ősszel a kinyitható iPhone-t?

Almás Pletykák   |   2019.04.17 - 07:01   |   Írta: H.A   |   1643

Pár hete már írtunk arról, hogy a Samsung bemutatta a Galaxy Fold-ot, ami végeredményben egy kinyitható telefon.

Kívül és belül is rendelkezik kijelzővel, így használható telefonként és táblagépként egyaránt. Ugyan a bemutató nem volt a legérdekesebb, az áráról meg inkább ne is beszéljünk, de alapvetően megmozgatta a piacot!

Kinyitható iPhone

A piac jóformán két irányba tud elindulni: a Samsung-féle két (külső-belső), és Huawei-féle egy kijelző. A kettő között a lényegi különbség, hogy a Huawei megoldása szebb, azonban a kijelző kívül van és nem védi semmi. Merre indulhat el az Apple?

 

A legnagyobb kérdés persze az, hogy az Apple merre szeretne elindulni, milyen készüléket kapunk ősszel? A legszomorúbb, hogy semmilyen pletyka nincs arra vonatkozóan, hogy a cég esetleg kihajthatós készülék rakna le az asztalra. Elvárjuk ezt tőle? Igen, én például elvárom, azt akarom, hogy az Apple mutassa meg, milyen egy kihajtható kijelzős iPhone, vagy legalább induljon el valamerre.

Az utóbbi években egyedül az iPhone X-re és az Apple Watch Series 4-re mondtam azt, hogy “oké, Apple, ezt a készüléket megvásárolom”. Az iPad vonal sem rossz, a MacBook vonal a Touch Barral nem igazán hatotta meg az embereket, a pillangó mechanikás billentyűzetről meg inkább ne is beszéljünk… Az 5K-s iMac oké, de több éves, Mac Pro nincs, inkább csak ráncfelvarrások vannak. Ezzel szemben a Samsung végeredményben ledobott egy wow-atombombát, amit követett a Huawei is, és 12 évvel az iPhone után végre elképedtek az emberek, kimondták a “wow” szót. Nézzétek meg Casey rövid videóját:

 

 

És a Verge is ugyanezen az állásponton van, érdemes megnézni az ő videójukat is, ami picit technikaibb lett:

 

 

Vajon mit rak le az asztalra az Apple?

Vajon ehhez képest mit tesz le ősszel az asztalra az Apple? Képesek olyan készüléket gyártani, ami felnő a fentiekhez? Nyilván a cég nem rak le olyan terméket, ami koncepció, ami nem használható minden területen, ami nem “tökéletes”. Kivárnak akár több évet is. De vajon az emberek is kitartanak, ha kezükbe kerül a Samsung vagy Huawei második, harmadik generációs készüléke? Kétlem. Ha a közeljövőben, akár 2-3 évig még ilyen ráncfelvarrásokat kapunk, mint mondjuk az S készülékek, akkor két lehetőséget látok. Nem váltunk készüléket, vagy másik gyártót választunk.

Én magam az első szekcióhoz tartozom, az iPhone X-et nem váltottam le, a MacBook Pro-m 2 éves, nincs iPadem, de mondjuk új, Series 4 Apple Watch-om van. Elmondható, hogy 3 év után az első óra, amire érdemes leváltani a régi 0. vagy 1. generációs Apple Watch-okat. Jelenleg stagnál a cég, kukázza a termékeit, és a felhasználók is kivárnak.

Ez van hardver vonalon.

De mi a helyzet szoftver vonalon? Mert végeredményben ez akadályoz meg minket, hogy másik gyártó készülékére váltsunk. Ott lényegében az iOS 12-vel helyre tették a vonalat, gyors az iPhone, iPad, működnek a szolgáltatások, jók az alkalmazások az App Store-ban, és megbízhatunk az Apple-ben is, ami mindennél fontosabb, ők hisznek az adatvédelemben.

Idén a WWDC-n végre elindulhat egy új szoftveres vonal, az iOS és macOS alkalmazások összeolvadhatnak, ugyanazokat kaphatjuk meg mindkét eszközre, ami brutális teljesítmény lenne. Nyilván ez nem kis lépés, de szerintem ezzel nyerhet az Apple. A felhasználó letölt egy alkalmazást, ami egyaránt fut macOS-en és iOS-en is, és hasonló a kezelő szerve is, tehát mindkét helyen tudjuk használni. Bővebben itt lehet olvasni erről: Marzipan: a júniusi WWDC-n jöhet az iOS-macOS keresztplatformos fejlesztő eszköz.

Szóval kérdés, hogy mi tart majd itt minket, a hardver vagy a szoftver, vagy éppen egyik sem…

Te mit gondolsz?

Forrás: Szifon.com
Kommentek megjelenítése