BREAKING: megvan a 2019-es WWDC hivatalos időpontja!

Apple Hírek   |   2019.03.14 - 19:50   |   Írta: N Marcell   |   2542
14. márc BREAKING: megvan a 2019-es WWDC hivatalos időpontja!

Megkezdődtek a regisztrációk is, a jegy pedig még mindig méregdrága.

Az Apple a mai nap hivatalosan is bejelentette az éves fejlesztői konferenciájának (Worldwide Developers Conference - WWDC) időpontját; szinte biztos,  hogy itt leplezik majd le a iOS 13-at, a macOS 10.15-öt, a watchOS 6-ot és a tvOS 13-at.

A WWDC 2019 június 3-án kezdődik, és a megszokott módon a kaliforniai San Joséban kerül megrendezésre.

Az esemény egy héten át tart, de a legfőbb fejlesztéseket az első nap megtartott nagyszabású fejlesztői konferencián leplezik le. Helyszínül - immár harmadéve - a McEnery Convention Center szolgál majd, ami egy rövid autóútnyira fekszik az Apple Parktól, az Apple Cupertinóban található főhadiszállásától. 

Ahogy azt a korábbi évek során is megfigyelhettük, a WWDC-re idén sem lesz egyszerű bejutni: az elképesztően magas érdeklődés miatt ismét egy kétkörös rendszert alkalmaznak a szervezők, melynek első körében egy sorsolásra kell regisztrálni, a nyertesek pedig lehetőséget kapnak egy jegy megvásárlására. Ha ez még nem is riasztaná el a kíváncsiskodókat, akkor a jegyek ára biztosan el fogja: egy darab belépő 1599 dollárba, átszámítva kb. 443 000 forintba kerül. A regisztrációra március 20-áig van lehetőség, úgyhogy ha valaki szerencsét próbálna, az iparkodjon!

Az Apple azért azokra is gondol, akik otthonuk kényelméből (és négyszázezerrel gazdagabban) követnék végig az eseményt: iPhone-ra, iPadre és Apple TV-re elérhető a WWDC app, amin keresztül minden fontos infó és bejelentés elérhető. A 9to5Mac munkatársa, Gui Rambo fejlesztett egy nem hivatalos, maces WWDC alkalmazást is azoknak, akik jobban érzik magunkat a böngészőjükön kívül. 

Az iOS 13 egyébként komoly frissítésnek ígérkezik, mind iPhone-ra, mind iPadre. A pletykák szerint végre-valahára befuthat az oly rég hiányolt teljes Dark Mode, ami a macOS Mojave kinézetére hasonlítana, valamint egy átszabott Home képernyőre is számíthatunk - iPaden legalábbis szinte biztosan. Arról is több infó derülhet ki, hogy a fejlesztők hogyan tudják rávenni az iPades appjaikat, hogy mac-en is fussanak. Miután a WWDC-n bemutatkoztak a frissítések, az első bétaverziók nem sokkal az esemény után elérhetővé válnak majd, a különböző rendszerek teljes verziói pedig bizonyára ismét ősszel válnak közkinccsé. 

Forrás: AppleRider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése