MWC 2019: KÖSZÖNJÜK

Tech Hírek   |   2019.02.24 - 20:25   |   Írta: H.A   |   3057
24. feb MWC 2019: KÖSZÖNJÜK

így nem mentünk az MWC 2019-re, avagy utazásunk szomorúan rövid története.

Történetünk nagyjából egy hónapja kezdődött, amikor is kitaláltuk, hogy idén el kéne látogatni a Mobile Word Congress-re (Mobil Világkongresszusra), ugyanis a HasználtAndroid és HasznaltAlma oldala tavaly ismét olyan szépen teljesített, hogy minden kritériumnak megfeleltünk, ami a sajtójegy igényléséhez szükséges. Így egy kollégámmal, aki a HasználtAlmán ír, be is adtuk a jelentkezésünket, mely nem volt egyszerű folyamat.

Ezek után vártunk. Eltelt egy nap, semmi. A második nap a kollégámat kellemetlen meglepetés fogadta: jelentkezését visszautasították, mondván, egy e-commerce (e-kereskedelemmel foglalkozó) oldalnál ír, ami annyit tesz, hogy a weboldal termékek árusításával foglalkozik. Ez eddig teljesen korrekt lenne, hiszen ők szabják meg, hogy mely oldalaktól jöhetnek újságírók, és melyektől nem - a HasználtAlma viszont nem árul termékeket, ő csak a virtuális helyet adja meg az embereknek, hogy itt hirdessenek, valamint cikkeket közöl. A slusszpoén pedig az, hogy a HasználtAlma három évvel ezelőtt már képviseltette magát az MWC-n; minden ugyanolyan volt, mint idén, csak kissebb látogatottsága volt az oldalnak.

Értetlenül áltunk a helyzet előtt, a kollégám pedig meg is próbálta nekik magyarázni a helyzetet, eközben viszont jött a meglepetés: az én HasználtAndroidos jelentkezésemet elfogadták! Azonnal megkezdtük az utazás szervezését, azonban az Almát sem hagytuk annyiban: kollégám mostmár arra is hivatkozott, hogy a HasználtAndroid tevékenységét tekintve megegyezik a HasználtAlmával, ennek ellenére ezt elfogadták, míg az Almát visszautasították. Gondoltuk, hogy minden rendben lesz: az MWC kollégái bocsánatkérések közepette korrigálják a hibájukat, és odaadják a másik jegyet is.

Meg is érkezett a levél a spanyol hölgytől: “Kedves Uram! Szeretnék elnézést kérni, félreértés történt.” - Eddig minden jó, sínen vagyunk. Ekkor jött a hidegzuhany: “A HasználtAndroidnál dolgozó munkatársát csak véletlenül hagytuk jóvá, azonnal meg fogja kapni a levelet a sajtós jegyének visszavonásáról.”

Ez még akkor is inkorrekt lett volna, ha nem számoljuk bele az érzelmi faktort. Egy ilyen “apró hiba” százezreibe is kerülhet a mit sem sejtő újságírónak! Mi szerencsére egészen olcsón megúsztuk a szervezők visszakozását, de azért érdekes, hogy ekkora figyelmet fordítanak arra, hogy a legolvasottabb hazai Apple-ös, illetve egy sokak által böngészett Droidos oldal ne juthasson ki a rendezvényre, még úgy is, hogy nem is foglalkoznak e-kereskedelemmel, mindössze egy fórumot biztosítanak az embereknek. Mindezt úgy, hogy három évvel ezelőtt gond nélkül kiengedték ugyanezen oldalak képviselőjét.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése