A tékozló fiú hazatért, itt az új Mac Mini

Apple Hírek   |   2018.10.30 - 16:20   |   Írta: N Marcell   |   1782
30. okt A tékozló fiú hazatért, itt az új Mac Mini

Szinte a sírjából támadt fel, komoly teljesítménnyel és megfizethető árral.

A Mac mini egy meglepően jó koncepció gyermeke: egy teljes macOS-munkaállomás, kurtára szabott árcédulával. Több ember számára elérhető, de mégis erős és nagy potenciált rejt, hol a csapda? Nos ott, hogy évek óta felé sem néztek. A piacon lévő Mac mini egyszerűen túl elavult, az árcédulája azonban még mindig a régi, így már senkinek sem éri meg beruházni egy ilyen gépre. És a megoldás? Itt a 2018-as Mac mini! 

Kezdjük is a legfontosabbal, a 2018-as Mac mini már asztroszürke színben is kapható. Viccet félretéve, az Apple komoly teljesítménnyel ruházta fel a picike gépet, hiszen már az alapmodell is egy négymagos processzorral rendelkezik, és hatmagos verzió is rendelhető. Hogy mit is jelent ez? 

Az új Mac mini egészen pontosan ötször gyorsabb, mint az előző generáció!

Akár 64GB RAM is konfigurálható bele, tárhely szempontjából 2 TB a tető. A T2-es chip bekerült is megjelent a bizotonság (és javíthatatlanság) érdekében, és a hűtés is fejlődött. 

 

 

Portok terén bőven van választék: Ethernet, Thunderbolt, HDMI, stb. És hogy mi az igazán durva? Akár össze is lehet kötni a gépeket a nagyobb teljesítményért. 

 

 

Az alapmodell egy 3,6 GHz-es, négymagos processzort, 8GB RAM-ot és 128 GB SSD-tárhelyet rejt magában, mindezt 799 dollárért. A magyar kezdőár 314 990 Ft. Az előrendeléseket a MacBook Airhez hasonlóan mától fogadják, és sokat várni sem kell rájuk, hiszen november 7-étől már szállítják is őket.

 

 

Nos, hogy tetszik? Leváltja majd a piciny Apple gép a jelenlegi munkaállomásotokat? 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése