Most már biztos, hogy ekkor indul itthon az iPhone XR

Apple Hírek   |   2018.10.18 - 19:10   |   Írta: SzavaRicsi   |   3834
18. okt Most már biztos, hogy ekkor indul itthon az iPhone XR

Nincs mese, indul a visszaszámlálás. Hamarosan előrendelhető az iPhone XR, vagyis a 300 ezres "olcsó" iPhone.

Az Apple ma végleg beharangozta az iPhone XR érkezését. Már a magyar weboldalon is felbukkant az információ, miszerint október 19-től előrendelhető, 26-tól pedig már kapható is lesz az idei felhozatal legolcsóbb modellje. Az egy hátlapi kamerával és „Liquid Retina” LCD kijelzővel felszerelt 6,1”-es képátlójú mobil 300 000 forintos alapárról indul 64 GB belső tárhellyel, a 128 GB-os modellért 320 000, míg a 256 GB-osért 360 000 forintot kell fizetnünk.

Lássuk, hogy milyen körítéssel jelentette be hivatalosan az Apple az iPhone XR előrendelésének közeledtét:

Az új iPhone XR egy alumíniumból és üvegből álló házban hozza el az iPhone Xs úttörő technológiáját, amelyben ezúttal egy lenyűgöző 6,1”-es Liquid Retina kijelző kapott helyet. Ez a legfejlettebb LCD technológia, amelyet valaha okostelefon kapott. Az iPhone XR október 19-től, péntektől lesz előrendelhető, összesen hat színben, az apple.com weboldalon, illetve az Apple Store alkalmazásban. Az iPhone XR-ben a legújabb technológiák kaptak helyet, beleértve az A12 Bionic lapkészletet, az új Neural Engine-nel, amely kettőse a valaha volt legokosabb chip, amely okostelefonba került. Ezek ketten új élményeket nyújtanak az AR, a játékok és a fotózás világában. Mindezek mellett az iPhone XR még mindig az egésznapos használatra van kihegyezve, hiszen akár másfél órával is képes hosszabb üzemidőt nyújtani, mint az iPhone 8 Plus.

Az iPhone XR-ben található fejlett nagylátószögű lencse egy teljesen új szenzort kapott, amellyel szintén elérhető a Smart HDR és a gyorsabb autófókusz. Az élesebb és fényesebb éjszakai fotók érdekében a szenzor méretét is növelték, egészen harminc százalékkal. A feldolgozóegységnél alkalmazott fejlesztéseknek, na meg az új Neural Engine-nek hála az iPhone XR egylencsés fényképezőjénél is elérhető a Portré mód. Az új Depth Control funkcióval pedig a fotó elkészítése előtt, illetve után is állíthatjuk a mélységélességet, hogy a lehető legtökéletesebben emelhessük ki a fényképünk tárgyát, főszereplőjét. Az előlapon a TrueDepth kamerának hála a szelfiknél is élvezhetjük a Portré módot, illetve a Portrémegvilágítás effektet is megkapjuk az iPhone XR-ben, a FaceID-val történő hitelesítéssel egyetemben.

Az iPhone XR előlapja a világ legstrapabíróbb üvegjét kapta meg, amely valaha okostelefonba került. Ezt minőségi, 7000-es alumínium kerettel látták el, a hátlapon pedig szintén üveget tapogathatunk, amelyen keresztül lehetőségünk van vezeték nélkül is tölteni az okosmobilt. A hétlépcsős festésnek hála az üveghátlap is tökéletes színben tündökölhet, attól függően, hogy melyiket választottuk a fekete, fehér, kék, citromsárga, korall és PRODUCT(RED) külsők közül. Az iPhone XR szintén elhozza nekünk a dupla SIM-kártya előnyeit, egy hagyományos nano-SIM-et és egy digitális eSIM-et felhasználva. Az IP67 szabványú vízállóságnak köszönhetően pedig a mobil védett az olyan hétköznapi balesetektől, minthogy kávé, tea vagy cukros üdítő folyik a készülékre.

Az iPhone XR október 26-tól ötven országban válik elérhetővé, helyi idők szerint reggeli 8 órától. A boltokban feltöltik a készleteket, hogy azok azonnal kézhez kapják a mobiljukat azok a vásárlók, akik bátorkodnak korán érkezni a mobil indulására.

Mindemellett az iPhone Xs és Xs Max további harminc országban válik elérhetővé ugyanekkora, beleértve Chilét, Kolumbiát, Malajziát és Thaiföldet.

Az iPhone XR a következő országokban válik elérhetővé október 26-án:

Albánia, Andorra, Ausztrália, Ausztria, Bahrein, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Kanada, Kína, Horvátország, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Grönland, Guernsey, Hongkong, Magyarország, Izland, India, Írország, Man, Olaszország, Japán, Jersey, Koszovó, Kuvait, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Makedónia, Málta, Malajzia, Mexikó, Monaco, Montenegró, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Omán, Legyelország, Portugália, Puerto Rico, Katar, Románia, Oroszország, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Dél-afrikai Köztársaság, Spanyolország, Svédország, Svájc, Tajvan, Thaiföld, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Amerikai Egyesült Államok.

Forrás: Apple/AppleRider

Kapcsolódó cikkek:

 


Kommentek megjelenítése