Nagyon sikertelen az Apple Indiában

Apple Hírek   |   2018.07.15 - 11:16   |   Írta: Máté Gergő   |   3126
15. júl Nagyon sikertelen az Apple Indiában

A várakozások alatt teljesít az almás vállalat az indiai piacon. A friss hírekből kiderül, hogy hány iPhone készüléket sikerült eladni és hány igazgató mondott fel.

A Bloomberg friss hírei szerint egyáltalán nem sikerült meghódítania az indiai piacot az almás vállalatnak. Az alacsony eladási számok miatt három értékesítési igazgató is távozott. A Bloomberg szerint az Apple elvesztette a nemzeti értékesítési és forgalmazási vezetőjét, a kereskedelmi csatornáinak vezetőjét és a középvállalatok piacát, valamint a távközlési szolgáltatások értékesítésének vezetőjét. A távozásokkal kapcsolatban azt állítják, hogy az Apple indiai csapata jelenleg "átszervezésen esik át".

Azonban nem az említett három igazgató volt az első, aki kilépett az Apple indiai csapatából. Decemberben az Apple indiai vezetője elhagyta a vállalatot és a helyére Michel Coulomb került, aki a friss hírek szerint "túl lassan ápolja az üzleti kapcsolatokat" és vele az értékesítési csapat "irány nélkül maradt". 

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook egy időben hatalmas lehetőségeket látott Indiában, ám az erőfeszítések egy idő után megtorpantak. Az Apple sikertelenségét jól mutatja, hogy mindössze 2 százalékot tudtak megszerezni az indiai piacból, és csupán 3,2 millió iPhone készüléket tudtak eladni 2017-ben. Ebben az évben pedig kevesebb, mint 1 millió almás okostelefont tudtak értékesíteni a Counterpoint kutatása szerint.

"Az indiai iPhone eladások gyengék voltak 2018 első felében, és ha a hagyományosan erős második félévben nagy ugrást is tudnak mutatni, az Apple még mindig elmarad az elmúlt év eredményeitől" - mondta Neil Shah, a Counterpoint igazgatója.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése