Az Apple segíti a fogyatékos gyerekek oktatását

Apple Hírek   |   2018.05.18 - 19:15   |   Írta: SzavaRicsi   |   1672
18. máj Az Apple segíti a fogyatékos gyerekek oktatását

Külön a vaksággal és siketséggel küzdő gyerekek számára alakítottak ki speciális tantervet a cupertinóiak.

Az Apple egyik nem túl sokat hangoztatott célja, hogy segítse a fogyatékossággal élő emberek életét a technológiában. Az iPhone és az iPad kisegítő lehetőségei például rengeteg vak és gyengénlátó, illetve hallásgondokkal küzdő ember mindennapjait könnyíti meg a világon.

Az Apple most ezt a törekvését, illetve az Everyone Can Code tantervét ötvözte, hogy a fogyatékossággal élő diákok is elindulhassanak a programozás ösvényén.

„Az Apple küldetése, hogy annyira elérhetővé tegye a termékeket, amennyire csak lehetséges” – mondta Tim Cook, az Apple ügyvezető igazgatója. „Azért hoztuk létre az Everyone Can Code-ot, mert hiszünk benne, hogy minden tanuló megérdemli az esélyt, hogy megtanulja a technológia nyelvét. Reménykedünk, hogy még több olyan iskolába eljuttathatjuk az Everyone Can Code-ot, ahol fogyatékossággal élő gyerekek tanulnak.”

A cupertinói tech óriás a vezető iskolákkal dolgozott együtt, hogy megalkossák a speciális tantervet. Az Apple eszközök VoiceOver funkcióját például teljesen felkészítették arra, hogy pontos leírást adjon a képernyő tartalmáról tanulás közben. A vakok így anélkül tanulhatnak a Swift programozási nyelv rejtelmeiről, hogy látniuk kéne a kijelzőt.

Az iPad-es változatban a fizikai korlátokkal rendelkezőkre is gondoltak, így a beépített Switch Controllal a diákok leegyszerűsíthetik az oktatóporgramok kezelését.

A siketek számára feliratozás és számos egyéb apróság segít a tanulásban.

Kezdetben nyolc amerikai speciális iskola veszi hasznát az új tantervnek, de bizonyára a jövőben a világ minden táján elkezdik majd használni az Apple különleges programját.

Forrás: AppleRider/Apple




Kommentek megjelenítése