Az Apple megerősítette, hogy a Google szervereit használja az iCloud-hoz

Apple Hírek   |   2018.02.27 - 19:44   |   Írta: Máté Gergő   |   2628
27. feb Az Apple megerősítette, hogy a Google szervereit használja az iCloud-hoz

De az almás vállalat állítása szerint a Google nem fér hozzá az adatokhoz.

Az iOS Security Guide múlthavi frissítése szerint az Apple a Google Cloud Platformot használja az iCloud tárhelyekhez. A vállalat régóta az Amazon S3-at használta a Microsoft Azure mellett, ám a szolgáltatás a Google felhőalapú szolgáltatására lett kicserélve. Elsőként 2016-ban merült fel, hogy az Apple a Google szolgáltatását fogja használni - ezúttal viszont nem egy pletykáról, hanem a CNBC közlése szerint egy hivatalos megerősítésről van szó. A Google-nél tárolt adatok főként címjegyzékek, naptárak, fotók, videók, dokumentumok és ehhez hasonlók, de az Apple hangsúlyozta, hogy a Google nem fér hozzá ezekhez az adatokhoz.

"Minden fájl darabokra van bontva és titkosításra kerül az iCloud által AES-128-al és egy kulccsal, amely az egyes darabok tartalmából származik, ás amelyeken az SHA-256 titkosítást használják. A kulcs és a fájl metadata része az Apple-nél van tárolva a felhasználók iCloud account-ján. A titkosított fájlrészek a felhasználót azonosítani képes információ nélkül kerülnek tárolásra, és ezek a részek lettek harmadik fél által készített szolgáltatásokkal tárolva, amilyen az S3 vagy a Google Cloud Platform".

Ezek alapján a Google csak jelentés nélküli titkosított adatot fog látni, annak érdekében, hogy ne köthesse személyekhez az adatokat. Az Apple nem specifikálta, hogy az egyes adatok pontosan milyen szerveren kerülnek tárolásra, ezért könnyen előfordulhat, hogy az azonos felhasználóhoz tartozó adatok több platformon kerülnek megoszlásra.

Forrás: AppleRider / 9to5Mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése