Vége a várakozásnak: itt az iMac Pro!

Apple Hírek   |   2017.12.14 - 16:11   |   Írta: N Marcell   |   2756
14. dec Vége a várakozásnak: itt az iMac Pro!

A mai naptól megrendelhető az Apple profiknak szánt erőgépe.

A mai naptól kezdve elérhető a vadonatúj iMac Pro számítógép, ami elképesztő specifikációval a professzionális felhasználók célcsopotjának fog jó szolgálatot tenni. 8-, 10- és 18-magos processzorok közül lehet választani, így könnyű szívvel kijelenthetjük, hogy ez a valaha elkészült legerősebb Mac. Megjelenik majd egy 14-magos verzió is, hogy a vásárlók jobban személyre tudják szabni, milyen ár-érték arányú gépet szereznek be. Akár 128GB DDR4 RAM is kerülhet az összeállításba, mely mellé egy 16GB-os Vega 64 videokártya is társulhat. 

“A profik imádják az iMac-et, így amikor megkértek minket, hogy csináljunk egy bivalyerős gépet, mindent beleadtunk. Az eredmény pedig egy letaglózóan hatékony eszköz, amibe a lehető legfejlettebb alkatrészeket pakoltuk bele úgy, hogy közben egy milliméterrel sem növeltük a jól megszokott ház méretét. Legyen a felhasználó producer, 3D-animátor, vágó vagy tudós, olyan szinten dolgozhat, amilyenre eddig nem volt lehetőség. Bemutatkozik az iMac Pro. Ez az erőgép a profiknak.”

Néhány híres tech újságíró és YouTuber már rátehette a mancsát a gépekre, hogy a lehető legbenfenntesebb tesztet tudják elkészíteni, mire az iMac Pro ténylegesen megjelenik. Marques Brownlee és Jonathan Morrison videóit megtaláljátok a cikk alján. Egy-két érdekesség, ami a már megjelent anyagokból derült ki: 

  • Az Apple úgy tűnik, végre ebben a témában is hallgatott a vásárlóira, így egy fekete Lightning kábel is érkezik az iMac Prókkal. Ezzel a kábellel csatlakoztatható/tölthető az asztoszürke billentyűzet és egér. 

  • A 14- és 18-magos iMac Prók csak 2018 során futnak majd be, a 8- és 10-magosak már mától megrendelhetők. A 14-magos létezése csak a mai nap folyamán lepleződött le.

Az amerikai ár 4,999 dollártól kezdődik, ami átszámítva 1,3 millió forint (adók nélkül), így az iMac Pro egyáltalán nem olcsó mulatság. A hivatalos magyar árakat egyelőre nem jelentették be; reméljük, még ma megtudhatjuk őket, és szörnyülködhetünk egy jót.

 

Nos, hogy tetszik? Terveztek beruházni egy ilyen gépre? 

Forrás: AppleRider/9to5mac.com

Kapcsolódó cikkek:

iMac Pro árak és vásárlás a HasznaltAlma-n

MentésMentés


Kommentek megjelenítése