Az iPhone X-et töltő nélkül is lehet tölteni?

Apple Hírek   |   2017.09.24 - 22:30   |   Írta: N Marcell   |   4293
24. szept Az iPhone X-et töltő nélkül is lehet tölteni?

A rezonáns töltés forradalmat jelenthet a telefonok világában.

Szerencsére 12-én bebizonyosodtak a sejtések, melyek a vezeték nélküli töltés eljövetelét jósolták. Az AirPower "töltőállomásra" sajnos még várnunk kell, de az új iPhone-ok legalább támogatják a Qi-szabványú töltést, ami hatalmas elmaradás volt az Apple részéről. Az ipar viszont sohasem áll meg: felütötte a fejét egy eddig sosem látott töltési módszer, ami nem elég hogy vezeték nélküli, még töltőpad sem kell hozzá. A technológia rezonáns töltés néven fut, és meglepő módon az idei iPhone-ok már képesek a használatára. 

Bár a keynote-on  (sokak csalódására) szó sem esett a rezonáns töltésről, a Pi nevű töltő kompatibilis az iPhone 8-cal, 8 Plus-szal és X-zel. 

"A Pi annyira úttörő technológia, hogy az már-már művészet. A töltő teste egy mágneses mezőt hoz létre, ami képes bármilyen szögből feltölteni egy telefont. Ráadásul egyszerre négy eszközt tud energiával ellátni, a kábeleknél megszokott sebességgel - vagy csökkentett sebességgel többet is. Megfelel az FCC biztonsági szabványainak, így veszélytelen és zökkenőmentes élményt kínál."

 

 

A gyártó állítása szerint a Pi képes akár 30 centiméter távolságból is tölteni a mellé helyezett eszközt. Ez még távol áll a végleges céltól (az egész szobában folyamatosan töltődő telefonoktól), de persze sokkal kényelmesebbé teszi az életet - elég a Pi közelébe húzódni telefonozás közben, máris megszűnt a kábelekkel járó macera. A töltő sajnos még közel sem mondható befejezettnek, egy viszont biztos: borsos mulatság lesz. Mindössze annyit tudunk, hogy drágább lesz 200 dollárnál, aki viszont mindenképpen be akar nevezni rá, az már most lefoglalhat egy példányt. 

Forrás: AppleRider/RedmondPie

iPhone X vásárlás

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése