Tudod miben más az új iPhone-ok kamerája?

Apple Hírek   |   2017.09.15 - 17:32   |   Írta: Pausch Rita   |   9359
15. szept Tudod miben más az új iPhone-ok kamerája?

Új iPhone-ok, új kamerákkal. Vegyük végig mi változott (és mi maradt)!

Már maga az iOS 11 is hoz változásokat az iPhone készülékek kameráinak, mint például, hogy a live fotók szerkeszthetővé válnak. A legtöbben mégis arra kíváncsiak, hogy az újonnan bemutatott készülékek kamerái mégis miben jobban az iPhone 7 és 7 Plus kameráinál.

iPhone 8

Mi maradt?

Az előlapi kamera szenzora ugyanúgy 7 megapixeles, a hátlapi pedig szintén 12 f/1,8 apertúrájú, ahogy az iPhone 7-nél is. Maradt az optikai képstabilizálás és ötszörös digitális zoom.

Mi új?

A telefont négy LED-es True Tone vakuval látták el, ami Lassú szinkron funkcióval rendelkezik. Ez valójában hosszabb záridőt jelent rövid ideig pulzáló fénnyel megspékelve, a különleges fényhatásokért, illetve hogy rosszabb fényviszonyok között is világosabb maradjon az előtérben lévő téma. Az iPhone 8-nak elődeinél gyorsabb, nagyobb szenzora van, és nagyobb színmélységű képpontokkal büszkélkedhet.

iPhone 8 Plus

Mi maradt?

A nyolcas plusznak  a hetes pluszhoz hasonlóan a hátlapon szintén 12 megapixeles széleslátószögű és teleobjektíves lencséi vannak, valamint 7 megapixeles előlapi FaceTime kamerája. A széleslátószögű rekesz ugyanúgy f/1,8 apertúrájú, a teleobjektíves fényrekesz pedig f/2,8. Van optikai és tízszeres digitális zoom is, plusz optikai képstabilizálás. Ám az iPhone 8 Plusnál a Porté mód már nem béta, ahogy a hétnél volt.

Mi új?

A 8-nál említett négy LED-es True Tone vaku Lassú szinkron funkcióval itt is újdonság. Valamint egy egészen új funkció érkezett a Portrémegvilágítás, igaz most ez lett béta üzemmódú. Ez az újdonság az A11 Bionic chip és az új képjelfeldolgozó processzor képességeit használva mélységtérképek segítségével állítja elő az árnyék-, spotlámpa- és egyéb effektekkel gazdagított portréfotókat.  Az iPhone 8 Plusnak szintén gyorsabb, nagyobb szenzora van elődjéhez képest, és nagyobb színmélységű képpontokkal henceghet.

iPhone X

Mi maradt?

Az iPhone 7 Plushoz, sőt az iPhone 8 Plushoz hasonlóan dupla kamera ebben a készülékben vertikális elrendezésű. 12 megapixeles lencse optikai és tízszeres digitális zoommal, Portré és Portémegvilágítás móddal.

 Mi új?

A dupla kamera teleobjektíves fényrekesze f/2,4 apertúrájú, vagyis az iPhone X egy picivel még jobban teljesít rossz fényviszonyoknál olcsóbb testvérénél. A készített képek élénkebbek és valamivel jobbak lesznek, az iPhone 8 Plusszal készültekhez képest.

Továbbá az iPhone X-(e)t viszont dupla optikai képstabilizálással látták el, tehát mindkét kameráját. Így ezzel is egy lépéssel közelebb van a tűéles fotókhoz az iPhone 8 Plusnál.

Viszont, amiben tényleg jóval több, az az előlapi kamera. Az Apple ezt a kamera rendszert TrueDepth névvel látta el. Képes az arc feltérképezésére és a Face ID működésében is oroszlánrésze van. A hátlapi kamerához hasonlóan képes Portré módra, vagyis ezzel be is köszöntött a portrészelfik korszaka.

Forrás: AppleRider/Business Insider

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése