Íme, az iOS 11 funkciók, melyekre régi készülékkel ne is számíts!

Apple Hírek   |   2017.09.19 - 22:46   |   Írta: Pausch Rita   |   11234
19. szept Íme, az iOS 11 funkciók, melyekre régi készülékkel ne is számíts!

Sajnos a szoftveres innovációk néha új hardvert is igényelnek, így nem mindig érnek el minden készülékre.

Alig várod, hogy frissíthesd a készüléked a legújabb iOS verzióra? Mert érdekel az ARKit, vagy hallottál az Animojikról, esetleg érdekel a Portré mód? El kell, hogy keserítsünk, lehet, hogy ez most nem érkezik meg hozzád.

Sajnos, nem minden régebbi készülékkel lehet majd megtapasztalni az iOS 11 izgalmas és egyben legnagyobb újdonságait. Ezért, ha kíváncsi vagy a készülékeddel mit nem lesz módod megtapasztalni, akkor olvass tovább.

 

Készülékek, melyek egyáltalán nem kapnak már iOS 11-et:

Sajnos az iPhone 5 és iPhone 5c készülékek, illetve ennél korábbi iPhone modellek támogatása véget ér.

A 3 legújabb készüléken túl, az iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s tulajdonosok viszont örülhetnek a friss oprendszernek.

ARKit

Az iOS 11 az Apple nagy belépője a kiterjesztett valóság világába. A jegy pedig az ARKit mindehhez. Azonban ez egyben sokkal bonyolultabb számítási műveleteket igényel, ezért nem minden egyébként még támogatott készülék alkalmas rá. Az A9, A10 és A11 chipet tartalmazó telefonok gazdái készülhetnek.

Ezek elvileg a következők: iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPad Pro, iPad (2017)

 

Az izgalmas újdonságok, amikből régi készülékesek egyáltalán nem kapnak:

Face ID, gesztus vezérlés, Portré Mód az első kamerán, Animoji, vezeték nélküli töltés, Portémegvilágítás… Mind, mind csak az új készülékesek kiváltságai lesznek, sőt egy részük csak a legdrágább iPhone tulajdonosainak jár.

A megoldás kulcsa nem az Apple irigységében rejlik, pusztán abban, hogy hiába támogat valamit az új iOS, ha a készülékekből hiányzik a hardver. A friss mobil oprendszer bizonyos funkciói kizárólag az új iPhone X vagy épp az iPhone 8-széria hardveréhez készültek.

Face ID, gesztus vezérlés, Portré Mód az első kamerán, Animoji: Csakis iPhone X-en elérhetők. Kell hozzájuk a TrueDepth kamera, az OLED kijelző és nem kevés zöld hasú.  

Vezeték nélküli töltés: Noha az iOS 11 automatikusan támogatja a vezeték nélküli töltés, sajnos ez is egy olyan funkció, amihez kell a megfelelő hardver. Ezzel sajnos kizárólag a három újonnan bemutatott készülék rendelkezik egyelőre.

Portrémegvilágítás: Pedig az iPhone 7 Plus dupla kamerával büszkélkedhet, ami sokban hasonlít az iPhone 8 Plus kamerájához, azonban az új funkció sajnos erre a készülékre érkező frissítés után sem várható. A gond ugyanaz, mint az előzőeknél ez a dupla kamera sajnos nem az a dupla kamera, de ha az isd lenne, az A11 chip még mindig hibádzik a funckióhoz.

Érdemes-e akkor azonnal letölteni a frissítést?

Nos, minden kiérkező friss szoftververziónál fennáll a hibalehetőség. Tehát, a biztonsági játékosoknak a javaslatunk, hogy csak óvatosan. Az új iOS még csak néhány órája elérhető, de már találkoztunk itt-ott bugokkal. Nem egetverőekkel, de azért akadtak.

Az új dizájn egyébként letisztult (egyszerűbb?), szép (szubjektív?), néhány megújult ikonnal. Vállalkozó kedvűek megismerkedhetnek az új, személyre szabható Vezérlőközponttal, Vészhelyzet funkcióval, vagy az iPadet egészen megújító újdonságokkal.    

Kapcsolódó cikk:

MentésMentés


Kommentek megjelenítése