Így fest az iOS 11 iPaden mozgás közben

Apple Hírek   |   2017.06.13 - 22:13   |   Írta: N Marcell   |   1951
13. jún Így fest az iOS 11 iPaden mozgás közben

Bemutatkozik a Drag&Drop, a Dock és a többi hasznos funkció.

Az iPad hatalmas figyelmet kap az iOS 11-en belül. Az Apple rengeteg olyan exkluzív tartalommal látja el a rendszert, mely specifikusan a tabletek használatát rendeltetett javítani, mint például kényelmesebb multitasking, amivel akár PC-helyettesítővé akarják tenni az iPadet. Sőt, hallgattak a felhasználók visszajelzéseire, így csomó, vásárlók által hiányolt funkció találta meg a helyét az iOS-en belül - olyanok, mint a Drag&Drop, a fontos alkalmazások előhívását segítő Dock, és a Files nevű fájlkezelő app. Ezek a fejlesztések nagyban javítják az iPad kezelhetőségét, a MacRumors videójában pedig működés közben is megfigyelhetők a fejlesztések.

 

Dock

A Dock akár alkalmazásokon belül is előhívható, és lehetővé teszi a multitaskingot az iPaden; csak le húzni a megnyitni kívánt alkalmazást a sávról, és máris szimultán használhatjuk azokat (akár háromat is egyszerre!). Ez két féle módon történik, vagy „Slide Over”, vagy „Split Screen” módban.

App Switcher (Alkalmazásváltó)

A Spaces-hez hasonlóan itt is váltogathatunk a legutóbb használt alkalmazásaink/munkafelületeink között, sőt mostmár a Control Centerhez is hozzáférünk ugyanitt. Ráadásul megjegyzi a korábban használt multitasking „kompozíciókat”, így nem kell újra meg újra összeállítgatni azokat.

Drag&Drop

Az egyik legjobban hiányolt funkció végre megérkezett az iOS-be. Mindenféle tartalom (szöveg, képek, jegyzetek) egy-egy szimpla mozdulattal navigálhatók az alkalmazások között. Támogatja a több ujjas kezelést, így például ki lehet jelölni egy linket a Safari-ban, felhúzni a Dock-ot, kiválasztani a Messengert, majd elküldeni a linket egy barátnak. A Files mellett hatalmas segítséget nyújt a fájlok kezelésében.

Apple Pencil

A ceruza használata is praktikusabb lett: szinte mindenre rajzolhatunk, jegyzetelhetünk – legyen az egy friss screenshot, egy PDF-fájl vagy egy e-mail. Sőt, ha megérintjük az iPad lezárt kijelzőjét, egyből felugrik az Instant Notes, aminek segítségével könnyedén jegyezhetjük le a frissen kipattant ötleteket.

Az iOS 11 egyelőre csak fejlesztőknek érhető el; a nyílt béta júliusban, a teljes megjelenés valamikor ősszel várható.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése