Magyarországon jelenleg Apple, Samsung, Huawei az erősorrend

Apple Hírek   |   2017.06.26 - 14:53   |   Írta: L Ferenc   |   5550
26. jún Magyarországon jelenleg Apple, Samsung, Huawei az erősorrend

A legfrissebb internetes forgalmi adatok szerint hazánkat egyértelműen az Apple uralja.

A Gemius Ranking legfrissebb adatai szerint Magyarországon jelenleg a mobileszközök közül Apple készülékekkel tekintik meg a legtöbb internetes oldalt: az almás logós amerikai gyártó piaci részesedése e tekintetben az elmúlt fél esztendőben 37,2 százalékról 40,2 százalékra nőtt. 

A második helyen a dél-koreai székhelyű Samsung következik, mely a jelzett időszakban 32,4 százalékról 31 százalékra rontott. A harmadik helyet elbukta az ugyancsak dél-koreai LG, melynek pozícióját immár a 6,6-ról 8 százalékra javító kínai Huawei tudhatja magáénak. A negyedik a sorban az említett LG, melyet a még mindig erős Nokia, a Sony, a Lenovo, a HTC és az Asus követ a sorban.

Megjegyzendő, hogy ezek az értékek nem az említett gyártók hazai piaci részesedését tükrözik. A Gemius Ranking a mobileszközök gyártók szerinti rangsorát állítja össze, mégpedig magyarországi internetezők magyar (jellemzően nem mobilra optimalizált) webhelyeken történő látogatásai alapján. A rangsor az olyan oldalmegtekintések százalékos arányának átlaga alapján készült, ahol Gemius Traffic-et használnak.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése