A Gorilla Glass-ba fektet komoly pénzt az Apple

Apple Hírek   |   2017.05.15 - 09:31   |   Írta: L Ferenc   |   1742
15. máj A Gorilla Glass-ba fektet komoly pénzt az Apple

Az almás logós vállalat a jelek szerint fontosnak tartja a helyi amerikai vállalkozások támogatását.

Az elmúlt években forgalomba került okostelefonok igen nagy részén fellelhető valamilyen Gorilla Glass védelem, vagyis ezen készülékek elő-, vagy éppen hátlapját a kisebb-nagyobb karcolásokkal és leejtésekkel szemben ellenálló üvegréteg borítja. A jelenleg immár az ötödik generációs kiadásánál járó Gorilla Glass-t a Corning nevezetű cég fejleszti és gyártja, mely most komoly pénzt kap az Apple-től.

Az Apple ugyanis bejelentette, hogy 200 millió dolláros, vagyis átszámítva közel 60 milliárd forintos befektetést hajt végre a Corningon. Ily módon az Apple egy immár több mint tíz éves együttműködési szövetséget erősít meg, hiszen az Apple és a Corning már a legelső iPhone kapcsán együtt dolgozott. 

A befektetés ezenkívül része annak a tervnek, amit Tim Cook, az Apple első embere nemrégiben jelentett be: az almás logós vállalat mintegy 1 milliárd dollárt kíván befektetni olyan gyártócégekbe, melyek amerikai központtal rendelkeznek. Az Apple tervei szerint ily módon 2 millió amerikai munkahely kaphat igen komoly támogatást.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése