Kínában tömegesen törik az iPhone-okat

Apple Hírek   |   2016.07.19 - 15:15   |   Írta: Pausch Rita   |   5952
19. júl Kínában tömegesen törik az iPhone-okat

Kína több városában is nyilvánosan tiltakoznak és az amerikai termékek bojkottjába kezdtek.

Ezúttal nem szabadalmi vagy névviselési problémák állnak a háttérben, mint korábban, de még csak nem is az Apple-lel van gondja a kínaiaknak. Sőt, TechRax sem vált prófétává. A tömeges telefonrongálások hátterében ezúttal politikai konfliktus áll.

A hírekből bizonyára ismerősen cseng a dél-kínai-tengeri szigetek területbirtoklási kérdésének ügye. A konfliktusban Kína más országok mellett, az Egyesült Államokkal is erősen szembekerült egy hágai bírósági döntés nyomán. A lakosság annyira felbőszült ezen, a szerintük Kína-ellenességen, hogy az amerikai (valamint a konfliktusban szintén részt vevő fülöp-szigeteki, dél-koreai és japán) termékek bojkottjába kezdtek.

Az ostor több amerikai cégen, köztük az Apple-ön is csattant, hiszen hiába folyik termékeik gyártásának nagy része a térségben, attól még az iPhone egy amerikai szimbólum marad.

Kínában olyan hazafiasságra buzdító feliratok terjednek, amik arra bíztatják a felhasználókat, hogy dobják el iPhone-jukat, valamint, hogy aki igazi kínai, az össze is töri. Gombamód szaporodnak a videók és képek, ahol ennek az elvárásnak tettel is hangsúlyt adnak, és bizony földhöz vágva, lábbal tiporva vagy akár kalapáccsal törik össze a készülékeket.

Furcsa pálfordulás ez abban az országban, ahol korábban fiatalok szerveiket, illetve gyermekeiket adták el, hogy pénzt szerezzenek ezekre a készülékekre. Furcsa, hogy ott, ahol az Apple Pay bevezetésekor az Apple szerverei egész egyszerűen túlterhelődtek. Kína eddig igazán szerette az Apple termékeket. Feltehetően a méregdrága készülékek nem is mindegyike jut azért erre a méltatlan sorsra, de kérdéses, hogy ez mennyiben hat majd az ottani eladásokra.

Forrás: Mashable

Kapcsolódó cikk:
iPhone-ra cserélte a gyermekét
Apple Pay, Kína: 3 millióan csatlakoztak 2 nap alatt
Látogatóban a titkos Alma gyárban



Kommentek megjelenítése