Az Apple a mobilos játékok reformján gondolkozik

Almás Pletykák   |   2019.01.28 - 19:25   |   Írta: SzavaRicsi   |   2750
28. jan Az Apple a mobilos játékok reformján gondolkozik

A „játékos Netflix” lehet az Apple új nagy dobása.

Öt, a fejlesztéshez közelálló forrás szerint az Apple egy játékos előfizetői rendszeren dolgozik – írja a Cheddar.com. Az almás techcég elvileg már tárgyal a fejlesztőkkel, hogy hogyan valósíthatná meg a legújabb tervét, amely valamelyest átformálná az App Store-t.

Az amerikai oldal meg nem nevezett forrásai szerint egy „játékos Netflixen” dolgoznak Cupertinóban, amely filmek és sorozatok helyett játékokat kínálna a havidíj fejében. Pontosabb jellemzőkről egyelőre nem szólt a pletyka, bár az sem kizárt, hogy még az Apple sem döntötte el teljesen, hogy milyen üzleti modellel indítaná el az új szolgáltatást.

Amire számítunk, hogy az Apple-höz híven nem csak árkád játékokra számíthatunk, hanem nagy fejlesztőcégek prémium tartalmai érhetők majd el a szolgáltatással. Nem lepődnénk meg, ha néhány exkluzív tartalom is ösztönözne az előfizetésre.

A játékszoftvereknek és azok mikrotranzakciós rendszereinek hatalmas bevételeket tudhat be az Apple, így nem meglepő, hogy megpróbálnak minél több profitot kisajtolni ebből a piacból. Ami tovább ösztönözheti a cupertinóiakat, az a legújabb iPhone-ok eszméletlen teljesítménye, amely könnyedén felveheti a versenyt az olyan hordozható játékkonzolokkal, mint a Nintendo Switch.

Az új iPad Pro esetében az A12X chip az Apple szerint annyira erősre sikeredett, hogy felveszi a kesztyűt az egyébként még mindig kecsegtető XBOX One-nal is.

Egyáltalán nem meglepő ez a pletyka, tudván, hogy a szakértők és elemzők szerint a legvalószínűbb forgatókönyv a cég jövőjével kapcsolatban, hogy nagyobb hangsúlyt kezdenek fektetni a szolgáltatásokra. A madarak legalábbis azt csiripelik, hogy már egy hírekkel és egy sorozatokkal kapcsolatos előfizetős szolgáltatás is készül Cupertinóban. Bízunk benne, hogy ezzel egyidőben nem vehetünk észre gyengülést a kézzel fogható termékek vonalain.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése