Elindult a Telekom első hazai 5G állomása Zalaegerszegen

Tech Hírek   |   2019.01.28 - 13:56   |   Írta: H.A   |   1759
28. jan Elindult a Telekom első hazai 5G állomása Zalaegerszegen

Az új technológia révén hamarosan a 4G-nél sokkal nagyobb sebességre számíthatnak az ügyfelek.

A Magyar Telekom bejelentette, hogy elindította első szabványos 5G állomását: a Zalaegerszeg belvárosában található állomás a 3,7 GHz-es teszt spektrumot használja. A valós körülmények között működő, gigabites sebességre képes teszthálózat szabványosított 5G rendszerrel valósult meg, és kereskedelmi bevezetésre érett 5G hálózati eszközöket használ. A tesztüzem célja, hogy a Telekom megismerje az új technológia meglevő hálózatokkal való együttműködésének kihívásait, és ezzel időben felkészüljön a majdani integrációjára.

A következő generációs 5G mobiltechnológia az eddigieknél mintegy tízszer nagyobb adatátviteli sebességet és jelentősen rövidülő válaszidőt, egyben a mostaninál lényegesen jobb ügyfélélményt biztosít majd. A jelenlegit lényegesen meghaladó kapacitásnak köszönhetően több tízmillió eszköz hálózatra való kapcsolódása válik lehetővé egyidőben. A merőben új hálózati koncepció a vezetékes és a mobil kommunikáció előnyeit egyesíti. Lehetőségei nemcsak a sebességben rejlenek, hanem a beépített hálózati intelligenciában és a más technológiákkal történő együttműködésre való képességben is. 

Mindennek köszönhetően az egyelőre az első mobil készülékekre váró 5G számos új megoldást hoz majd az ipar, az energetika, a mezőgazdaság, a közlekedés, az egészségügy, az oktatás, és szinte az élet minden területén. Az új technológia várhatóan néhány éven belül válik általánosan elérhetővé Európában. 

Forrás: HasznaltAndroid

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése