10. júl Gyönyörű koncepció mutatja be a jövő iPadjét

Gyönyörű koncepció mutatja be a jövő iPadjét

Almás Pletykák           2018.07.10 - 20:00           Írta: N Marcell           1202

A legjobb az egészben, hogy simán valóra is válhat.

Álvaro Pabesionak köszönhetjük ezeket a zseniális képeket, melyek a FaceID-s, éltől-élig kijelzős, iPhone X-szerű iPadet mutatják be. A koncepció szerint a 10,5 hüvelykes iPad házában így 11,9 hüvelyknyi érintőkijelző foglalhatja el a helyét, a tablet pedig TrueDepth kamerarendszerre és FaceID-ra cseréli a Home gombot és ujjlenyomatolvasót. A nagyobb ház Pabesio szerint helyet adhatna a második generációs TrueDepth-nek, ami felismerne akár négy arcot - nagyobb hatótávval, vízszintesen is. Érdekes módon notch-ot nem tervezett, ez a részlet még simán megjelenhet egy esetleges frissített iPadben.

 

 

Egy másik új gondolat a 12MP-es dupla kamera bevezetése lenne, aminek köszönhetően megjelenhetnének az iPaddel készített portrék. Maga a kamera kinézete amúgy teljesen jól illik az iPad megjelenésébe, a jobb képek készítése pedig régóta vágya a tablet-felhasználóknak: a dizájner ezzel is célba talált. Az eszköz háta az iPhone-ok mintájára üveglapot kapna, aminek köszönhetően az Asztroszürke tényleg szürkévé válna (a vezeték nélküli töltés megjelenéséről nem is beszélve). 

 

 

Pabesio a szoftvert sem hagyta ki az ötletbörzéből, koncepciója szerint az iPaden megjelenhetnének az önállóan mozgatható appok, amiken keresztül remekül ki lehet használni a megnövekedett kijelzőt. Az elképzelés vizuálisan tökéletesen passzol az iOS látványvilágába, ebből is simán meríthetnének az Apple tervezői. 

 

 

Mi is lehet jobb egy gyönyörű koncepciónál? Egy gyönyörű termék, amit meg is valósítottak. Erre pedig - hála az égnek - van esély, nem is kevés. Az már szinte biztos, hogy közeledik a FaceID-s iPad, és ha már van FaceID, miért ne lehetne éltől-élig tartó kijelző és iPhone X-szerű dizájn? Szinte biztos, hogy az iPadek is át fognak esni bizonyos szintű átváltozáson, és bár valószínűleg sosem látjuk viszont teljes mértékben Pabesio munkáját, néhány dizájnelem több mint lehetséges, hogy visszaköszön majd az Apple termeikében.

Ti mit gondoltok? Bejön a FaceID-s, kerettelen iPad? 

Forrás: AppleRider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 

 
Hozzászólások

Több Apple hír
21. júl

Még mindig nincs vége a Samsung lejárató kampányának

Tech Hírek

Nem veszik észre, hogy magukból is hülyét csinálnak.

Bővebben

21. júl

Rejtélyesen eltűnt a program, ami megmutatja az új MacBookok hibáját

Tech Hírek

Az Apple és az Intel így leplezi a hibát, vagy csak pontatlanságról van szó?

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben