Almás pletykák: az új 2018-as iPhone mérete hasonló lesz az iPhone 8 Plus méretéhez

Almás Pletykák   |   2018.05.08 - 18:30   |   Írta: Máté Gergő   |   5558
08. máj Almás pletykák: az új 2018-as iPhone mérete hasonló lesz az iPhone 8 Plus méretéhez

Az iOS 12 pedig támogatni fogja a vízszintes Face ID azonosítást.

A japán Mac Otakara blog szerint az új 6,5 hüvelykes iPhone 0,2 milliméterrel vastagabb lesz az iPhone 8 Plus-nál. Utóbbi 7,5 mm vastag, így az új iPhone 7,7 mm vastag lesz. Az iPhone 8 Plus kijelzője emellett 5,5 hüvelykes, de a telefon teljes átmérője 6,24 hüvelykes és 3,07 hüvelyk széles, mivel egy jelentős kávát kapott. Az új 6,5 hüvelykes iPhone (amelyet több forrás is "iPhone X Plus készülékként" emleget) ezzel szemben keskenyebb kávát fog kapni és nem lesz Home gombja. Az új generációs 5,8 hüvelykes OLED kijelzős iPhone X készülék pedig hasonló méretű lesz az iPhone X-hez a Mac Otakara szerint, de egy nagyobb elsődleges kamerával fog rendelkezni.

Az új pletykák szerint az Apple egy olcsóbb iPhone készülék kiadását is tervezi, amely egy 6,1 hüvelykes LCD kijelzőt kaphat, de a Mac Otakara szerint ez a készülék egy kicsivel kisebb lesz, mint 6 hüvelyk. Az említett készülék rendelkezni fog Face ID arcfelismerő rendszerrel, de csak szimpla elsődleges kamerája lesz - mint az iPhone 8-nak -, és eszerint csak a két drágábbik iPhone készüléknek lesz OLED kijelzője és dupla kamerája. A KGI elemzője, Ming-Chi Kuo is megerősítette, hogy az olcsóbb árcímkéjű új iPhone készüléknek csak szimpla kamerája lesz. 

A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman szerint az új készülékekkel egy időben érkező új rendszer, az iOS 12 egy jelentős Face ID fejlesztést is tartalmazni fog. A friss pletykák szerint a Face ID arcfelismerő rendszere képes lesz vízszintes arcfelismerésre. Erre főként az újonnan érkező iPad Pro modellek miatt lehet szüksége az almás vállalatnak, hiszen az új táblagépeken már Face ID és TrueDepth rendszer is lesz, de a pletykák szerint a vízszintes arcfelismerés lehetőségét az iPhone készülékek is megkapják.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése