Új 18 wattos USB-C adapterekkel és USB-C - Lightning kábelekkel érkezhetnek a 2018-as iPhone-ok

Almás Pletykák   |   2018.05.04 - 19:44   |   Írta: Máté Gergő   |   4247
04. máj Új 18 wattos USB-C adapterekkel és USB-C - Lightning kábelekkel érkezhetnek a 2018-as iPhone-ok

A kínai Weibo mikroblogon megjelent pletyka szerint az új adapterekkel a gyorstöltés funkció is elérhető lesz az iPhone és iPad készülékeken.

Az almás vállalat az USB-C port támogatását tervezi minden eszközön, így az új-generációs iPhone-ok is egy olyan 18 wattos adaptert csomagolhatnak, amely támogatja majd az USB-C gyorstöltés módot egy USB-C - Lightning kábel segítségével. Egyelőre nem tudjuk megerősíteni a pletykát, mivel semmilyen hivatalos forrás nem áll rendelkezésünkre, de az USB-C adapterek bevezetése az iPhone és iPad készülékek számára könnyen ahhoz vezethet, hogy a Mac-eknél is felbukkannak az USB-C portok.

A 18 wattos USB-C adapterek lehetővé tennék a gyorstöltés funkcióval, hogy az iPhone-okat 0-ról 50 százalékig 30 perc alatt feltöltsük. Ez a funkció jelenleg is elérhető az iPhone 8, az iPhone 8 Plus, az iPhone X és az iPad Pro eszközök számára, de ehhez vásárolnunk kell egy USB-C MacBook adaptert (minimum 49 dollárért), vagy egy más gyártó által készített USB-C adaptert (legalább 15 dollárért), amelyhez még egy (minimum 25 dolláros) Lightning - USB-C kábelt is vásárolnunk kell.

A jelenlegi iPhone modellek mellé egy 5 wattos adaptert csomagolnak, melyhez egy USB-A típusú Lightning kábel társul, tehát a 18 wattos adapter jelentős változás lenne. A pletykák szerint az Apple a 12 wattos USB-A típusú iPad Pro adaptert is lecserélné a 18 wattos USB-C adapterre. Egy USB-C adapter és egy USB-C típusú Lightning kábel hatalmas gyorsulást jelente minden iPhone tulajdonos számára. Nagyjából 30 perc alatt feltölthetnénk az iPhone készülékünket 0-ról 50 százalékos töltöttségűre és a 80 százalékos töltöttség eléréséhez is csupán egy órára lenne szükség. A gyorstöltés funkció sok Android rendszerű okostelefonon is elérhető anélkül, hogy a felhasználóknak bármilyen plusz tartozékot (új adaptert, kábelt) kéne vásárolniuk.

Az új pletykák szerint az adapterek formája is megváltozhat: az Egyesült Államokban megszokott kocka forma helyett ovális adapter érkezhet. Jelenleg az Apple nem engedi más gyártók számára, hogy USB-C - Lightning kábeleket gyártsanak és a Weibo szerint a szabadalmaztatott technológia használatát 2019-ig nem fogja engedélyezni a partnerek számára.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése