Három új iPhone érkezhet idén ősszel

Almás Pletykák   |   2018.02.27 - 20:58   |   Írta: Máté Gergő   |   5537
27. feb Három új iPhone érkezhet idén ősszel

Kissé zavaros az iPhone termékcsalád, amióta az iPhone 8-at és az iPhone 8 Plus-t az iPhone X követte.

Sokak szerint folytatódhat a séma: két "szimpla" iPhone modellt egy prémium iPhone X követhet. A Bloomberg híresen jó kapcsolatokkal rendelkező munkatársa, Mark Gurman azonban úgy gondolja, hogy 2018-ban a dolgok megváltozhatnak, annak ellenére, hogy szerinte is legalább három új okostelefont fognak bemutatni. Egy mai napon megjelent cikk alapján Gurman azt állítja, hogy szeptemberben három új iPhone-t köszönthetünk. Az első a valaha látott legnagyobb méretű iPhone lehet, a másik egy továbbfejlesztett iPhone X, a harmadik pedig egy olcsóbb iPhone készülék, amely azért szintén megkapja a zászlóshajók fő tulajdonságait.

A nagyobb méretű iPhone elképzelését már többször olvashattuk: a pletykák szerint ez lenne az iPhone X Plus. Gurman szerint ezzel főleg azoknak az egyre növekvő számú felhasználóknak a táborát célozzák meg, akik a multitasking képességeket szeretnék kihasználni a phableteken, de ugyanakkor azokra a felhasználókra is gondolnak, akik egy megfizethetőbb árú iPhone X-re vágynak. Visszatérve az "iPhone X Plus"-hoz a készülék kijelzője 6.5 hüvelykes lehet, ami azt jelenti, hogy a legnagyobb méretű okostelefonok közé tartozna. A Bloomberg egy meg nem nevezett forrása szerint a készülék kódneve D33 és a prototípus hardvere jelenleg egy 2688 x 1242 pixel felbontású OLED kijelzővel rendelkezik, amely megegyezik az iPhone X-ével, erejét pedig egy Apple A12-es chip adja. Az is lehet, hogy az említett készülék dual-SIM funkcióval is rendelkezni fog (legalábbis bizonyos régiókban) és elérhető lesz arany színben is.

Az alacsonyabb árcédulájú iPhone készülék szintén egy teljes kijelzős modell lehet, azonban a képernyő technológiája már LCD lenne, amely alacsonyabb gyártási költséget eredményezne. A Home gomb hiánya szükségessé teszi a Face ID támogatását, ez pedig újabb iPhone X-nél megismert képességek adoptálását jelentheti. Az iPhone X-nél használt acél helyett egy alumínium keret is lehetővé teszi az Apple számára a költségek csökkentését.

Forrás: Redmond Pie

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése