Huawei MateBook X Pro: ilyennek kéne lennie egy MacBook-nak 2018-ban

Tech Hírek   |   2018.02.28 - 21:28   |   Írta: Máté Gergő   |   9950
28. feb Huawei MateBook X Pro: ilyennek kéne lennie egy MacBook-nak 2018-ban

A 2016-ban felújított MacBook mára kissé öregnek tűnik az olyan Windows rendszerű laptopok mellett, mint a Dell XPS 13 vagy a Lenovo Yoga 920.

Az utolsó frissítés során a MacBook-ok külseje a MacBook Pro modelleket követte, szinte az összes port eltűnt róluk és mindent csinos matt takarás borított be. Felépítésüket tekintve viszont nem sok újdonságot hoztak a MacBook-ok, leszámítva a karcsúsodást és a hangosabb billentyűket. Egy barcelonai sajtóesemény során egy nappal a Mobile World Congress előtt az Apple nem várt kihívóval került szembe: ezúttal a Huawei mutatott be egy prémium laptopot. A kínai gyártó február 25-én fedte fel a MateBook X Pro-t. Az új laptop a tavaly debütált MateBook X utódja, amely szintén hasonló vonásokat mutatott az Apple dizájn világához. Az új modell a Huawei szerint a legnagyobb "screen-to-body" aránnyal rendelkezik, nagyobbal, mint a Dell XPS. A ronda szegélyeknek szinte nyomuk sincs és annak ellenére, hogy a laptop kijelzője csak 14 hüvelykes, teljes méretű billentyűzetet kínál, amelyet csak a 15 hüvelykes laptopoknál tartunk megszokottnak. 

A nagyobb kijelzőméret eléréséhez a Huawei száműzte a webkamerát a képernyő tetejéről és áttette egy ál-funkció billentyűre a billentyűzet tetejére. Ez eltakarható, amennyiben éppen nem használjuk, aminek akkor vehetjük igazán hasznát, ha amiatt aggódunk, hogy esetleg egy illetéktelen személy figyel meg minket a kamerán keresztül. A laptop rendelkezik egy dedikált ujjlenyomat olvasóval, surround hangzású Dolby Atmos hangszórókkal és egy 3K-s HD érintőkijelzővel, olyannal, amilyennel jelenleg még az Apple laptopok sem. Emellett a Huawei hagyományos USB portot is kínál két másik USB-C port mellett. Ezt kifejezetten azoknak az ügyfeleknek a kedvéért hagyták meg, akik még hagyományos USB-s kábeleket használnak. Az Apple ügyfelei a szintén igényelnék, hogy a régebbi eszközeiket is csatlakoztathassák a laptopjukhoz. Ennek ellenére a Huawei laptopjaira nincs akkora kereslet, mint a Mac-ekre, legalábbis az Egyesült Államokban, ahol az Apple 7 milliárd dolláros bevételt szerzett a termékcsaládból az előző negyedévben. Viszont ez a készülék jól rámutat, hogy milyen egy modern laptop dizájn. A MateBook X Pro 1499 eurós árról (nagyjából 1.800 dollárról) indul a következő negyedévben,de az Egyesült Államokba szánt végső árcédulát egyelőre nem ismerjük. Összehasonlításképpen egy MacBook Pro jelenleg 1.800 dollárba kerül.

Forrás: AppleRider / Quartz Media

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése