A kínai BOE gyártaná az iPhone-ok OLED kijelzőit

Almás Pletykák   |   2017.12.03 - 07:57   |   Írta: Máté Gergő   |   3827
03. dec A kínai BOE gyártaná az iPhone-ok OLED kijelzőit

A legnagyobb kínai kijelzőgyártó a Samsunggal rivalizálna az üzletrészért.

Igen komoly ajánlatot kapott az Apple a BOE-tól a jövő iPhone készülékeinek OLED kijelzőire. A BOE állítólag nem egy, hanem rögtön két OLED gyártósort is létesítene kizárólag az Apple megrendeléseinek teljesítésére. Jelenleg az almás vállalat egyetlen beszállítója a Samsung, amely az iPhone X készülékek OLED kijelzőit készíti. A koreai ETnews szerint a BOE egy több millió dolláros ajánlatot tett az Apple-nek, hogy részesedést nyerjenek ebből az üzletből.

A vállalat tervei között szerepel, hogy kielégítsék az almás vállalat igényeit: OLED kijelzők készítésére keresnek nagy méretű gyártósorokat kizárólag az Apple számára. Úgy hírlik, hogy a BOE igazgatói az utóbbi időben látogatást tettek az Apple-nél, hogy megosszák az üzleti elképzeléseiket.

Nem világos, hogy ez a BOE proaktív lépése volt-e, vagy a javaslat az Apple kérésére érkezett.

Az Apple szereti, ha legalább két beszállítója van a fő komponensek gyártására, egyrészt a kockázatok csökkentésére, másrészt pedig a tárgyalási lehetőségek növelésére. Az LG szintén esélyesnek tűnik az Apple OLED megrendeléseinek teljesítésére. Korábbi hírek szerint a 2.7 milliárd dollárt fektetett az LG gyártósorának létesítésére, amelyen iPhone kijelzőket készítenek.

A BOE elismerte, hogy technológiai képességekben elmarad a Samsung és az LG mögött, viszont hozzátették, hogy törekednek a felzárkózásra.

A BOE megkezdte a hatodik generációs rugalmas OLED kijelzők tömeggyártását. Egy múlt hónapban megrendezett nagyszabású rendezvényen bemutatták a technológiai képességeiket annak érdekében, hogy emlékezetessé tegyék a termékeik szállítását. Ezen a rendezvényen a BOE bemutatott egy olyan panel prototípust, amely hasonlít az iPhone X kijelzőjére.

Olyan pletyka is felmerült, amely szerint az iPhone kijelzőket készítő gyártósorok 40 százalékban hajlékony OLED paneleket gyártana. Az almás vállalat a múlthónapban jegyeztetett egy szabadalmat, amely a hajlékony kijelzőkhöz kapcsolódik.

Forrás: AppleRider

Kapcsolódó cikkek:

iPhone Árak és Vásárlás a HasznaltAlma-n


Kommentek megjelenítése