Fantasztikusan festenek az appok az iPhone 8-on

Almás Pletykák   |   2017.08.21 - 07:10   |   Írta: N Marcell   |   4760
21. aug Fantasztikusan festenek az appok az iPhone 8-on

A teljes előlapos kijelző tényleg csodákat tesz.

Ahogy közeledik a megjelenés, egyre több képet láthatunk az iPhone 8 (valószínűleg már végleges) kinézetéről, azonban valamiről mindenki elfeledkezik. Valamiről, ami szinte a telefonok lelkévé vált az évek folyamán: az alkalmazásokról. Személy szerint még egy olyan koncepciót sem láttam, ami csak és kizárólag az appok kinézetével foglalkozna; mindenki csak „rányomtatott” valamit a dizájnjaira, tényleges szerepet nem tulajdonítottak nekik (arról nem is beszélve, hogy a fizikai dummy készülékeket még bekapcsolni sem lehet, nemhogy applikációt telepíteni rájuk). Maksim Petriv szerencsére pótolta az elmaradást - több vázlatot is készített, melyek egyikét minden bizonnyal viszontláthatjuk majd a tényleges termék “arcán”.

Azzal ugye mindenki tisztában van, hogy az iPhone 8 előlapját szinte teljesen kijelző fogja borítani – kivéve a tetején található kis bevágást, ami a kamerának (kameráknak?) ad majd helyet. Egy ekkora felületen pedig rengeteg hely jut majd az alkalmazásoknak: sokkal több információt tudnak megjeleníteni és megfelelő kihasználtság mellett esztétikusabbak is lehetnek. Csak a virtuális Home-gombnak fenntartott “funkció-sáv” és a korábban említett bemetszés vesz el helyet, így a fejlesztők eddig ismeretlen vizekre is evezhetnek a dizájnjaikkal. Íme az újragondolt Lock Screen, AppStore, Netfix és Spotify.

Kérdéses még, hogy az eddig kijelző legtetején megtalálható információk (jelerősség, akkutöltöttség, stb.) milyen elrendezésben tűnnek majd fel az új iPhone-on. Petriv, biztos ami biztos alapon, három koncepciót is elkészített: kettőben teljes kihasználatlanságra lett ítélve a bemetszés melletti sáv, az utolsón viszont a kamera mellé kerültek fel az előbb említett tudnivalók. Hála az égnek ez a variáció a legvalószínűbb - mint az kiderült a HomePod firmware-jéből.

Általában szeptember elején mutatkoznak be az új iPhone-ok; ha idén is ez a helyzet, akkor már csak hetekre vagyunk az iPhone 8 és kistestvérei, az iPhone 7S és 7S Plus bemutatójától. 

Forrás: Macrumors

Kapcsolódó cikkek:

MentésMentés


Kommentek megjelenítése