Világító okoskábelek jönnek az Apple-től

Almás Pletykák   |   2017.05.12 - 08:56   |   Írta: L Ferenc   |   3578
12. máj Világító okoskábelek jönnek az Apple-től

Ha a telefonunk, a tévénk és akár a sütőnk is lehet okos, miért ne lehetnének ilyenek a kábeleink is?

A különböző kütyüinkhez használatos kábelek végén található rendszercsatlakozók időről időre meg szoktak változni, aminek mi általában nem örülünk, hiszen ilyenkor sok mindent le kell cserélnünk a mi kis technológiai infrastruktúránkban. Hamarosan egy újabb változás fog bekövetkezni ezen a téren, ennek a változásnak azonban feltehetően mindenki örülni fog.

Az Apple ugyanis egy olyan új kábelvég szabadalmi ötletét védette le, melyben egy vagy több beépített apró fényforrás található. Ezeknek a LED-eknek köszönhetően egyrészt sötétben könnyebb lesz megtalálni a kábelt és az annak végén lógó készüléket, másrészt pedig a LED-ek vizuális információt közölhetnek a készülék töltésével, adatátvitelével, illetve aktuális státuszával kapcsolatban. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy az első ilyen okoskábelek mikor és milyen áron bukkannak majd fel a kereskedelmi forgalomban, mindenesetre arról pletykálnak, hogy az Apple új megoldása a Lightning, USB Type-C, Thunderbolt, HDMI és DisplayPort kábeleken egyartánt fel fog bukkanni. 

Kapcsolódó cikkek:

MentésMentés


Kommentek megjelenítése