Íme, a 2 az 1-ben Micro USB és Lightning csatlakozó!

Hardver Hírek   |   2016.03.03 - 08:00   |   Írta: Pausch Rita   |   3299
03. márc Íme, a 2 az 1-ben Micro USB és Lightning csatlakozó!

Egy csatlakozó mind felett…

Végre jó hírről számolhatunk be azoknak, akik vegyesen csatlakoztatnak Apple és egyéb gyártmányú eszközöket a számítógépükhöz USB kábelen. Persze, könnyű szelektálni, hogy Ligtning az Almákhoz, micro USB nagyjából minden egyébhez, csak néha nem kényelmes. Most azonban egy olyan megoldás született, ami véget vethet a kibogozhatatlanul nagy gubancnak, vagy kicsinek – mindegy – és leszámol az otthon hagyott egyik, vagy másik, kábelből adódó stresszel.

A Kickstarteren felbukkant egy start-up, ami megoldaná a csatlakozók eltéréséből adódó kényelmetlenségeket: a 2 az 1-ben Lightning és micro USB csatlakozó. Persze, persze vannak a világban nagyobb gondok is ennél, de valljuk be, hogy tud ez a dolog azért idegesítő lenni, ezért sokkal egyszerűbb és kényelmesebb egyetlen kábelt magunkkal citálni.

A találmány LM kábel névre hallgat és a projekt a tervbe vett 5000 helyett, pár nap alatt már 100 000 ausztrál dollár felett jár, ami jól mutatja, hogy bizony van érdeklődő egy ilyen eszközre.  

Technikailag a dolog úgy néz ki, hogy egy csatlakozóban kombinálták a két másikat. Mikor a Lightningra van szükségünk, lefelé tartva kell az eszközbe illeszteni, ha a micro USB-re, akkor felfelé tartva. Ennyi és nem több. Gondolom, részben köszönhetően a különféle igényes, akár bőr, kábelbevonatnak, a vezetéknek állítólag tízszer jobb az élettartama a hagyományosokénál. Ez mondjuk, eléggé reklámszövegnek hangzik, de a képek tényleg minőségi terméket mutatnak.

Az ilyen vegyes használatú eszközök szinte egyértelműen nem felelnek meg a „Made for iPhone” standardnak, úgyhogy az LM kábel kiötlői elmondták a The Verge portálnak, hogy nem is törik magukat azért, hogy ennek megfeleljenek. Szóval, bármilyen jó is lehet a termék, csak saját felelősségre lesz használható az Apple eszközökhöz, legyen akármilyen hasznos is.  

Forrás: The Verge


Kommentek megjelenítése