Így húzta csőbe leendő alkalmazottait Steve Jobs

Tech Hírek   |   2016.03.03 - 18:56   |   Írta: Érci Viktória   |   5200
03. márc Így húzta csőbe leendő alkalmazottait Steve Jobs

Soha senki sem tudott neki nemet mondani.

Az állásinterjú már alapvetően egy stresszes műfaj, de gondoljátok csak el, milyen lehet magával Steve Jobs-szal szemben ülni, és arról beszélni, miért pont Te vagy a tökéletes választás. Jobs híresen hirtelen ember volt, és helyzeti előnyét sem hagyta figyelmen kívül.

James Green, a Pixar volt alkalmazottja, elmesélte, miként csalta őt tőrbe Steve, és hogyan került egy olyan pozícióba, amire esze ágában sem volt igent mondani.

James 1997-ben tárgyalt az Apple alapítójával. Ő maga még a Disney-nél dolgozott Ázsiában, Jobs pedig pont összekötőt keresett a Pixar és a Disney között. James Greent az a megtiszteltetés érte, hogy Steve meginvitálta őt otthonába, mondván, hogy ott kellemesebb hangulatban folyhat majd az állásinterjú. Majd Jobs egyszercsak előállt a farbával:

„Sosem gondoltam volna, hogy ez valaha megtörténik majd, de azt mondtam Steve Jobsnak, aki egész életemben a példaképem volt, hogy nem. Ez nem az az állás, amit bárkinek is javasolnék, nem fogadom el az ajánlatát.”

Ekkor Steve Jobs briliáns csavarral élt: egy másik lehetőséget vetett fel Greennek, azt kérte, legyen a Pixar rövidfilmek marketing managere.

Erre már James is boldogan igent mondott, majd röviddel azután konstatálta, hogy:

„Nem mondhatsz nemet Steve Jobsnak. Én megtettem, mégis abban az átkozott állásban találtam magam, ami ellen kapálóztam.”

Kiderült, hogy Steve Jobs hangzatosabb nevet adott ugyan a pozíciónak, de végül mégiscsak összekötői feladatokkal látta el új alkalmazottját, aki pár hónapra rá felmondott.

Forrás: CultofMac


Kommentek megjelenítése