Megérkezett a Google News iOS rendszerre

Alkalmazások - Játékok   |   2018.05.19 - 13:20   |   Írta: Máté Gergő   |   4369
19. máj Megérkezett a Google News iOS rendszerre

A Google elkészítette a Google News egy új verzióját, amely olyan funkciókat tartalmaz, mint a "For You" személyes ajánló és a "Full Coverage".

Utóbbi arra szolgál, hogy több szempontból és forrásból végigkövethessünk egy történetet. A MacRumors csapata kipróbálta a Google News applikációt, és egy rövid videóban összefoglalta, hogy mennyiben különbözik az iPhone és az iPad készülékeken "beépített" Apple News applikációtól.
 

 

A Google News gyakorlatilag a korábban az iOS App Store-on keresztül is elérhető Google Newsstand Play applikáció felújított változata. Ez egy meglehetősen letisztult alkalmazás, amely sokban hasonlít az Apple News applikációhoz. A Google News lehetővé teszi a gyors választást a következő kategóriák közül: U.S. (Egyesült Államok), World (világ), Business (üzlet) és Technology (technológia). Mindkét applikáció rendelkezik egy személyes ajánlat szekcióval ("For You"). Az Apple News a követésre kijelölt oldalakat jeleníti meg, a Google News viszont a felhasználó érdeklődése (a megnyitott hírek) alapján választ további érdekességeket.

Mindkét alkalmazás lehetővé teszi, hogy további (egyénileg kiválasztott) oldalakat, blogokat adjunk hozzá a "For You" szekcióhoz. A Google "For You" szekciója kiemel egy öt hírből álló listát és további ajánlatokat sorol fel a lista alatt, az Apple News applkáció viszont további rendezéseket is végez: a top sztorik után megjeleníti a népszerű újdonságokat és a legjobb videókat. Az Apple News egy másik sajátossága a "Spotlight" szekció, amelyben az Apple News szerkesztőinek saját válogatása található.

A Google News nem rendelkezik ehhez hasonló funkcióval, de van egy másfajta egyedi funkciója: a "Headlines" szekcióban találhatóak a legfontosabb friss hírek. Ezt egészíti ki a korábban említett "Full Coverage", amellyel több forrásból is értesülhetünk egy adott hírről. Továbbá a Google applikációjának van egy dedikált "Newsstand" (újságos) funkciója, amivel ingyenes és fizetős magazinokra fizethetünk elő egy Google Play account segítségével. Az Apple News jelenleg nem rendelkezik hasonló funkcióval, de a vállalat korábban bejelentette, hogy felvásárol egy Texture nevű magazin előfizetési szolgáltatást. Ezt a hírt Eddy Cue is megerősítette és hozzátette, hogy a Texture nem sokára integrálva lesz az Apple News applikációba.

A Google News ingyenesen letölthető az App Store-ból.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése