A legjobb fotós appok iPhone 7 és 7 Plushoz

Alkalmazások - Játékok   |   2016.12.29 - 14:04   |   Írta: Pausch Rita   |   8455
29. dec A legjobb fotós appok iPhone 7 és 7 Plushoz

Noha a karácsony már elmúlt, azért ez az időszak sokaknak szól a közös programokról és a fényképezésről.

Azoknak pedig, akik iPhone 7 készülékekkel gazdagodtak az ünnepi időszakban – vagy már korábban, legfőbb ideje, hogy kicsit jobban megismerjék és kihasználják a készülék egyik erősségét, a kamerát.

Bár az iOS 10 gyári Kamera alkalmazása is elég jó és folyton fejlődik, a 9to5Mac kiválogatott néhány nagyszerű alkalmazást az App Store-ból, hogy kihozhassuk a maximumot a legújabb almás eszközök kameráiból.

Fotózás

Procam 4 (4,99 €)

Noha immár az iOS 10 legújabb frissítése is lehetővé teszi a mentést RAW formátumba, sok fotós kedvence ez az alkalmazás korábbról, amikor még nem lehetett. A RAW képeket az app még külön albumba is gyűjti. Van hozzájuk szerkesztő funkció is. Továbbá még jobb minőségű 4K videókat lehet lőni a segítségével a gyári beállításoknál. Egyszerűen minden benne van, ami kellhet a fotózáshoz.

Camera Plus (2,99 €)

Ez az alkalmazás is régi versenyző az App Store-ban és az évek során csak egyre jobb lett. A legutóbbi frissítéssel bekerült a RAW fotó mód és a „Curves” eszköz, ami még jobban megkönnyíti a képek szerkesztését.

 

Utómunka

Lightroom (ingyenes)

A Lightroom azon kevés Adobe alkalmazások egyike, amelyik ingyen letölthető. No persze a pro változat az fizetős, de az ingyenes is teljesen jól használható. Ráadásul nagy előnye, hogy az Adobe Creative Clouddal szinkronizálható, így átjárást biztosít az egyéb eszközökkel, ahol szintén rendelkezünk ezzel, vagy bármelyik Adobe termékkel.   

Snapseed (ingyenes)

A Snapseed már azelőtt is népszerű volt a mobilfotósok körében, hogy a fejlesztőjét a Google felvásárolta. Az egyik legjobb eszköze ugyanis, hogy a kép eltérő részeit egymástól külön is lehet szerkeszteni. Vagyis, például, ha az egyik oldalon rosszabb a kontraszt és csak azon változtatnánk, a kép többi részén viszont ezt nem állítanánk, akkor azt a részt kijelölhetjük és külön is állítható. Ezen kívül viszont még számtalan lehetőség van, többek között a RAW képek szerkesztésére is, úgyhogy igazán ajánlott app.  

 

Videózás

Filmic Pro (9,99 €)

A 9to5Mac szerkesztőjének egyik régi kedvence szerinte az iPhone 7 és 7 Plushoz csak még jobb lett. Az alkalmazást immár a duál kamerához is ellátták frissítéssel, így egészen gyorsan és könnyen lehet váltani a különféle lencsék között a jobb felvétel érdekében. Az appnak köszönhetően egészen aprólékosan beállítható minden egyes részlet. Még korábban egy cikket is tettek közzé 15 különféle beállítási módról.

 

 

MAVIS (16,99 €)

Egy viszonylag új alkalmazás a videós appok között, néhány igazán profi funkcióval. Persze az árát is megkérik, de meg is éri. Bár a Filmic Próhoz hasonlóan a MAVIS is lehetőséget ad az aprólékos beállításokra, de nálunk két igazán profi funkció is elérhető, mégpedig az úgynevezett „focus peaking” a manuális élességállításnál és kereső megjelenítés („Viewfinder Visualizations”).

(Videó 00:20-tól)

 

Forrás: AppleRider

Kapcsolódó cikk:
Napikütyü: Blips, avagy csinálj a telefonodból egy digitális mikroszkópot
EyeEm - a közösségi fotózás applikáció
A legjobb kamerás mobilok toplistája - hol az iPhone 7?



Kommentek megjelenítése