Sorra dönti a rekordokat a Pokémon GO

Alkalmazások - Játékok   |   2016.07.23 - 13:14   |   Írta: B.Balázs   |   4563
23. júl Sorra dönti a rekordokat a Pokémon GO

Most épp minden idők legtöbbször letöltött App Store applikációja lett.

Tegnap hivatalossá vált, ugyanis az Apple bejelentette, hogy megjelenésének első hetében többen töltötték le a Niantic játékát, mint előtte bármit az App Store életében. A július 5-én bemutatott Pokémon GO először az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Új-Zélandon vált elérhetővé, de két hét után, immáron 30 országban gyűlhetnek a vadászok. A szerverproblémák ellenére — amik még mindig megoldásra várnak — a játék óriási népszerűségnek örvend. Az elmúlt héten csak az USA területén nagyjából 7,5 millióan töltötték le, megjelenése óta pedig nagyjából 21 millió játékos kergeti a kis lényeket nap, mint nap. 

Az őrületnek köszönhetően, a Nintendo részvényei 25%-ot ugrottak, valamint több étterem és üzlet jelezte a forgalomnövekedést a PokéStopok közelében.  

Valószínűleg a nagy sikert érezve, a McDonald’s azonnal felkereste a fejlesztőket és a tegnapi japán debütálásnál kiderült a turpisság. A hálózat éttermei lesznek a Gymek, azaz az edzőtermek, ahol a játékosok egymással harcolhatnak és fejleszthetik pokémonjaikat.

A kimutatások szerint, az Apple várhatóan 3 milliárd dolláros bevételre tehet szert az elkövetkezendő egy évben, a játéknak és a 30%-os jutaléknak köszönhetően, ami minden App Store tranzakció után illeti.

A Niantic sem ül a babérjain látva, hogy mit teremtettek, ezért hamarosan bevezetik az üzletek számára a megvásárolható PokéStop opciót. Magyarul, ha fizetsz, akkor a Te üzletedbe  irányítják a játékosokat.

A kérdés csak az, hogy vajon mennyi ideig képesek fenntartani ezt az óriási érdeklődést. Van a játékban annyi tartalék, hogy napról-napra, majd hónapról-hónapra ugyanolyan lelkesedéssel induljunk neki a sétának? Ti mit gondoltok?

 

Forrás: Macrumors


Kommentek megjelenítése