A Twitter bejelentette, hogy 30 napon belül leállítja a Mac applikáció támogatását

Alkalmazások - Játékok   |   2018.02.20 - 20:17   |   Írta: Máté Gergő   |   3106
20. feb A Twitter bejelentette, hogy 30 napon belül leállítja a Mac applikáció támogatását

A közösségi oldal nem támogatja többé a Mac-re készített applikációt, ehelyett a böngészőből indított elérést részesíti előnyben.

A Twitter azonban nem adott tájékoztatást arról, hogy a jelenlegi verzió elérhető marad-e. A Twitter applikációnak egyébként konkurenciái is vannak: a Tweetbot és a Twitterific alkalmazások valószínűleg átveszik a helyét macOS-en. Korábban a Twitter app is népszerű volt, de miután a vállalat felvásárolta a Tweetie nevű konkurenst elkezdett lefelé zuhanni a népszerűségi versenyben.

Jelenleg a vállalat a teljes élmény eléréséhez a böngészőből megnyitható verziót ajánla Mac-en. Az applikáció támogatásának megszűnése várható volt: konkrétan azóta lehetett rá számítani, hogy a macOS néhány éve megkapta a dizájn frissítést, amivel sok mindenben hasonlítani kezdett az iOS-re.

Ez az esemény viszont túlmutat azon, hogy a Twitter elhagyja a Mac platformot. Nagyban jelzi azt is, hogy a Mac App Store platform bukásra van ítélve. A Twitter idáig ugyan jelen volt a Mac App Store-on, de az Apple saját alkalmazásain kívül nem sok közkedvelt és hasznos alkalmazást találunk rajta.

Ám ezen kívül is jelezhet valamit az esemény: a Twitter nagy valószínűséggel együtt dolgozik az Apple-lel azon, hogy az applikáció bekerüljön az iOS appok közé a Mac platformon.

De abban biztosak lehetünk, hogy a Twitter alkalmazás támogatása 30 napon belül megszűnik Mac-en és a rendszeres felhasználók jobban teszik, ha egy harmadik fél által készített applikációt választanak, vagy elkezdenek barátkozni a webes változattal.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése