WWDC 2018: június 4-8-ig tarthat az idei rendezvény a kaliforniai San Jose-ban

Almás Pletykák   |   2018.02.18 - 20:15   |   Írta: Máté Gergő   |   2357
18. feb WWDC 2018: június 4-8-ig tarthat az idei rendezvény a kaliforniai San Jose-ban

A Worldwide Developers Conference-t hasonlóan a tavalyi évhez a McEnery Convention Center-ben rendezhetik.

Egy megbízható forrásból értesült erről a MacRumors szerkesztősége. A rendezvényt 2003-2016-ig a Moscone Center-ben rendezték San Francisco-ban és ez lehet a második alkalom, hogy a McEnery Convention Center-ben tartják.

A MacRumors úgy véli további megerősítő jel lehet erre az, hogy az említett helyszín le van foglalva június második, harmadik és negyedik hetére, tehát az egyetlen lehetséges időpont a WWDC 2018 megrendezésére június első hete lehet. Arra pedig igen kevés az esély, hogy az Apple más rendezvénnyel együtt bérelné ki a helyszínt.

A 2000-es évek eleje óta a WWDC mindig június első felében került megrendezésre, emiatt a június 4-9 igen nagy eséllyel valószínűsíthető. Az Apple egyelőre nem erősítette meg a dátumot, emiatt azoknak, akik ellátogatnának a rendezvényre érdemes megvárniuk a szállásfoglalással a hivatalos bejelentést. A tavalyi évben az almás vállalat a szokásosnál jóval hamarabb bejelentette a WWDC 2017-et, amiben nagy szerepe lehetett a helyszínváltoztatásnak is.

A WWDC az az esemény, amelyen az Apple bemutatja a legújabb szoftver platformokat: idén az iOS 12, a macOS 10.14 és az új tvOS valamint a watchOS lehet a fő szenzáció. A megnyitó esemény során nagyobb hardverekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos bejelentések is várhatóak, jó példa erre a 2011-ben bemutatott iCloud, a 2012-ben bemutatott Retina kijelzős MacBook Pro, a 2013-ban bemutatott Mac Pro, vagy az új iPad Pro-k tavaly.

A WWDC 2017 rendezvényen 5.000 fejlesztő és 1.000 mérnök vett részt. Mivel a San Jose Convention Center közelebb helyezkedik el az Apple főhadiszállásától (Cupertino mellett), ezért az Apple mérnökei részt vehetnek az eseményen, hiszen nem kell egész napokat vagy egy hetet ingázniuk San Francisco-ból.

A jegyárak 1.599 dollár körül mozoghatnak, és véletlenszerűen kerülnek elosztásra. Továbbá a résztvevőknek biztosítaniuk kell, hogy előzetesen bekerültek az Apple Developer Program-ba a WWDC 2018 bejelentését megelőzően, ez évek óta követelmény.

Mivel az Apple nem tud minden érdeklődő számára helyet biztosítani, ezért lehetőséget adnak arra, hogy a megnyitó eseményt meg lehessen tekinteni a WWDC weboldalán és a WWDC applikáción keresztül iPhone, iPad és Apple TV készüléken. 

A WWDC-vel egyidőben számos más nagyszabású fejlesztési esemény is megrendezésre kerülhet San Jose-ban, például az AltConf és a Layers.

Forrás: AppleRider/MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése