VOCOlinc okosotthon termékek a StyleBolt kínálatában

Hardver Hírek   |   2020.01.16 - 17:23   |   Írta: H.A   |   374
16. jan VOCOlinc okosotthon termékek a StyleBolt kínálatában

2020, az iOS 13-mal és a Parancsokkal a HomeKit végre olyan funkciókat kapott, amikkel nem csak vezérelhetjük az okos otthonunkat, hanem automatizálhatjuk is azt. Például olyat is beállíthatjuk, hogy ha hazaérünk és automatikusan rákacsolódik a készülékünk az otthoni Wi-Fi-re, akkor felkapcsolódjon a lámpa.

Okos konnektorokból rengeteget vásárolhatunk egészen az IKEA-s olcsó termékektől a kifejezetten drága Elgato termékcsaládig. A kérdés mindig az, hogy mire akarjuk használni a jövőben. Például akarjuk-e a kapcsolgatáson kívül automatizálni is? Esetleg mindezt úgy szeretnénk, hogy egyetlen alkalmazásból vezéreljük az egész házat és nem öt különbözőből. A lehető legjobb köztes megoldást kell megtalálunk az okos konnektorok esetén is. Nem mindig a legdrágább a legjobb és persze ez fordítva is igaz. Ismerkedjünk meg a VOCOlinc okos konnektor termék családjával és LED-szalagjával.

VOCOlinc HomeKites okos konnektor

Első ránézésre egy picit bumfordinak tűnik ez a konnektor, nem követi a letisztult formát, de ez szerintem nem probléma. Azonban van két funkció, ami igazán egyedivé teszi. Az első a 2db USB port támogatás, a második pedig az alján elérhető LED-es világítás. 

A konnektort a dobozból kivéve az alkalmazás segítségével hozzáadjuk a HomeKithez és a saját Wi-Fi-hálózatunkhoz. Ez lényegében egy egyszerű feladat, ehhez töltsük le LinkWise alkalmazást, amiben frissíthetjük a szoftverét és elérhetjük a felhőn keresztül távolról is. Ez azért fontos, mert így lényegében nem kell otthon még egy eszköz, mondjuk egy Apple TV vagy iPad, hogy távolról irányíthassuk a konnektort.

 

A konnektor rendelkezik 2db USB porttal is, ami maximum 5V~2.4A-t ad le, ezeket ugyan külön nem lehet vezérelni, de mondjuk egy íróasztal alá jól jön a plusz USB port. A 220V-os aljzat és a 2db USB port természetesen túlfeszültség védelemmel is el van látva, tehát ha villám csapna a házba, akkor az erre kötött eszközök túlélhetik.

Ezen felül a konnektor rendelkezik egy kis LED világítással is, ami külön vezérelhető. Jól jöhet mondjuk akkor, ha éjszaki világítást szeretnénk valahova, például a fürdőbe. Én a VOCOlink-et a fürdőszobában lévő törölközőszárítónál használom, és HomeKit segítségével automatikusan be van állítva, hogy ha hazaérek, bekapcsoljon a törölközőszárító, és így már meleg törölköző fogad fürdés után. 

Az alkalmazás segítségével fix időpontokat is beállíthatunk, hogy mondjuk minden reggel kapcsoljon be vagy éppen kapcsoljon ki. Szinte bármire használható és időzíthető az alkalmazás és HomeKit segítségével. Plusz pont, hogy képesek vagyunk figyelni az áramfelvételt is, így tudjuk, hogy egy adott eszköz mennyit fogyaszt.

Ezen felül természetesen irányható Amazon Alexával és Google Home támogatást is kapott, egyszóval a legtöbb okos otthon rendszerbe integrálható, és használható. Külső hub nem szükséges hozzá, tehát csak bedugjuk és működik. Megvásárolható a Stylebolt oldalán.

VOCOlinc okos hálózati elosztó

Csak néhány mondat erejéig térnék ki a VOCOlinc másik termékére, ami ugyancsak a fenti kategóriába esik. Amennyiben több dolgot szeretnénk vezérelni egy helyen, mondjuk klímát, lámpát, esetleg kávéfőzőt vagy bármit, akkor érdemes megnézi a hálózati elosztójukat is, ami ugyancsak HomeKites és hasonló tudással rendelkezik, mint a 220-as aljzat.

Összesen négy eszközt dughatunk bele, és ezeket akár külön-külön is automatizálhatjuk, kapcsolgathatjuk. Ide kattintva vásárolható meg.

VOCOlinc HomeKites LED-szalag

A konnektorok mellett nálam a VOCOlinc LED-szalagja vált be a legjobban. Konkrétan bevilágítja az egész előszobát, és olcsóbb, mint a Philips HUE. Természetesen a kettő azért más tészta, mert ha már HUE rendszerünk van otthon, nyilván azt éri meg megvásárolni, de ha nincs még LED-szalagunk, akkor a VOCOlinc hibátlan választás lehet ár/érték arányban.

VOCOlinc ledszalag

Itt is igaz a HomeKit-támogatás, illetve az Amazon Alexa és Google Home is elérhető. A HomeKit segítségével például beállíthatjuk a fény mennyiségét, illetve színét is, mivel egy színes LED-szalagról van szó. Ezen kívül automatizálhatjuk úgy is, hogy mire hazaérünk, már világítson az előszoba, vagy amire szükségünk van. Tehetjük a TV mögé, vagy az ágy alá is, rendkívül szép szűrt fényt kapunk vele, ami kellemessé teszi a nappalit vagy a hálószobát, és természetesen irányíthatjuk Sirivel is. Megvásárolható a Stylebolt.hu-n!

Alapjában véve a VOCOlinc termékekkel teljesen meg vagyok elégedve, a támogatásuk rendkívül széleskörű, és a HomeKit miatt számos automatizációt beállíthatunk rá. A két USB port sokszor jól jöhet, és ez igaz a világításra is, így nem csak egy okos konnektort kapunk, hanem sokkal többet.

Az okosotthon termékek nagy választékban elérhetők a HasznaltAlmán

Forrás: Szifon.com
Kommentek megjelenítése