Most bárki licitálhat egy eredeti iPhone 2G prototípusra

Hardver Hírek   |   2018.08.29 - 21:40   |   Írta: SzavaRicsi   |   7747
29. aug Most bárki licitálhat egy eredeti iPhone 2G prototípusra

Akár több tízmillió forinton is végződhet a kezdeti almás mobilra szóló licit.

Igazi ritkaságot töltöttek fel az eBay-re Oregon államból, hiszen valaki nem mást, mint egy eredeti iPhone prototípust bocsátott aukcióba. Az első generációs tesztpéldányként hirdetett készülék hátlapjára „Ver. 1.1.1.” olvasható, azaz valószínűleg ez volt a hivatalos verziószáma ennek a próbálkozásnak.

A leírás alapján a készüléket 2006-ban készítették, de nem egy kínai gyárban, hanem Cupertinóban, kézzel. Emiatt, és talán az eredeti iPhone-étól eltérő akkumulátor miatt a mobil majdnem 10 grammal nehezebb is, mint az első almás mobil. Ezekből a változatokból az eladó szerint csupán néhány létezik a világon.

A működőképes készüléken ráadásul nem csak az eredeti operációs rendszer, hanem számos tesztváltozat is elindul, így futtatható rajta az eredetileg felmerült OSX is. Egy két apróbb eltérést a külsőn is észrevehetünk, mint például hogy hiányzanak a hátlapról a mobil adatai, amelyeket egy fejlesztői matrica vált fel, illetve hogy a némító kapcsolón meglepő módon egy csengő ábra feszül.

A prototípusról szóló aukció jelenleg három és fél millió forint környékénél tart, de a végső ár könnyen tízmillió fölé is kúszhat. Ezt a készüléket a hirdető szerint már egyébként is felfuttaták egyszer, akkor  pedig 17 millió forint körül állt be az ár. Az eladás valamiért végül még sem fejeződött be, de most újra nekifutnak egy próbával. Kérdés, hogy az Apple hagyja-e, hogy befejeződjön az eBay-es aukciót, vagy beleszól a prototípusának borsos áron való értékesítésébe.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:



Galéria képek


Kommentek megjelenítése