Napikütyü: Samsung Gear IconX

Hardver Hírek   |   2016.06.05 - 21:05   |   Írta: B.Balázs   |   6300
05. jún Napikütyü: Samsung Gear IconX

Vezeték nélküli fitnesz tracker. A fülünkbe!

Úgy látszik, az idei év a vezeték nélküli fülhallgatók éve. Sok új név jelent meg a piacon ilyen termékkel, köztük a Phazon, amiről néhány hete már írtunk és alig várjuk, hogy a fülünkbe kerüljön. A startup cégek mellett viszont egyre több nagy gyártó is érkezik saját termékével. 

Néhány napja a Samsung is beállt a sorba és bemutatta legújabb csodáját, a Gear IconX-et. A dél-koreai cég az első a nagy nevek közül, akik egy olyan, teljesen vezeték nélküli terméket dobnak piacra, ahol a két oldal között sincs vezetékes összeköttetés. A 200 dolláros fülhallgatót a tokja tölti, melybe belehelyezve kétszer teljesen feltölthetjük. Ez jelenthet egy kis előnyt, ugyanis a várható akkumulátor kapacitás az, ami nagy kompromisszumot kívánhat a felhasználóktól. A leírás szerint, amennyiben telefonról hallgatjuk a zenét, akkor másfél óra, amennyiben a belső 4GB-os memóriáról tesszük ugyanezt, akkor három és fél óra a működési idő. 

Az IconX egy különleges kampós megoldást alkalmaz a fülben történő rögzítéshez, ami a visszajelzések alapján tényleg jól működik és nem igazán esik ki az emberek füléből. Mindemellett a Samsung egy speciális zajszűrő rendszerrel és nagyon jó hangzással látta el az újdonságot. A fülhallgatón kényelmesen megállíthatjuk és elindíthatjuk zenéinket, váltogathatunk közöttük vagy éppen módosíthatjuk a hangerőt.

 A piaci megjelenéskor az összes olyan Android eszközzel kompatibilis lesz, amin legalább 4.4-es rendszer fut és 1,5 GB RAM-mal rendelkezik. A rossz hír az, hogy az iOS eszközökkel egyelőre nem tud együttműködni. 

A vezeték nélküli zenehallgatás sok ember álma, ám a Samsung úgy döntött, hogy nem egy ilyen eszköznek, hanem fitnesz trackerként dobja piacra új készülékét. Az IconX érzékelői folyamatosan figyelik a mozgást, a pulzust, a megtett távolságot és kiszámolják az elégetett kalóriát is. Pontosan ugyanúgy, mint a csuklón hordható testvérei. A begyűjtött adatokat szinkronizálja a Samsung S Health appjával, ahonnan a többi hasznos app nyerhet információt. 

A fehér, fekete és kék színben kapható termék hivtalos megjelenése valamikor az év második felére várható. Ha a Samsung tartja ezt az alacsony árat és tudják hozni az elvárt minőséget, akkor könnyedén megehetik reggelire a hasonló termékkel próbálkozó startupokat. Csak az a fránya iOS kompatibilitás hiányzik, de reméljük hamarosan pótolják az ilyenfajta hiányosságokat.

Forrás: Macrumors

 


Kommentek megjelenítése