Toplista: a legjobb kamerás mobilok

Hardver Hírek   |   2016.04.05 - 08:32   |   Írta: L Ferenc   |   4540
05. ápr Toplista: a legjobb kamerás mobilok

Lássuk, hogy mely okostelefonokkal készíthetők a legjobb fotók és videók!

A DxOMark név vélhetően ismerősen cseng a fotózás iránt fokozott érdeklődést mutatók számára: ez a szervezet időről időre leteszteli a legújabb fényképezőgépeket, és azokat szigorúan a képérzékelő képminősége alapján rendezi rangsorba. A DxOMark egy ideje már okostelefonok minősítésével is foglalkozik, mi pedig most a DxOMark Mobile aktuális toplistájára vetünk néhány pillantást.

A ranglista első helyén a Samsung által nemrégiben bejelentett Galaxy S7 edge található, melynek hátoldalán egy 12 megapixeles felbontású, 4:3 képarányú, Dual Pixel fókuszrendszerű kamera található. Ez a készülék a maximálisan megszerezhető 100-ból 88 pontot gyűjtött be. A dobogó második fokára a tavaly ősszel érkezett 16 megapixeles Samsung Galaxy S6 Edge, illetve az ugyancsak ekkor debütált, 23 megapixeles Sony Xperia Z5 állhat fel, a maga 87-87 pontjával. A bronzérem birtokosa a 86 pontos Samsung Galaxy Note5, illetve a szintén 86 pontos Samsung Galaxy S6 edge.

A negyedik pozíción már három delikvens osztozkodik: az Apple iPhone 6s Plus, a Google Nexus 6P és a Motorola Droid Turbo 2 egyaránt 84 pontot zsebelt be. 83 pontos az LG G4, a Motorola X Style és a Samsung Galaxy Note 4, 82 pontot pedig az Apple iPhone 6s, az Apple iPhone 6 Plus, az Apple iPhone 6, a BlackBerry Priv, illetve a Sony Xperia Z3+ tudhat magáénak. 

A DxOMark szerint jelenleg tehát az iPhone 6s Plus a legjobb kamerával rendelkező iOS szoftveres készülék, melynek főkamerája ugyebár 12 megapixeles és természetesen optikai képstabilizátoros. Érdeklődve várjuk, hogy a nemrégiben érkezett iPhone SE hogyan teljesít majd a DxOMark tesztjén!


Kommentek megjelenítése