Szétkapták a Pencilt

Hardver Hírek   |   2015.11.20 - 16:19   |   Írta: Zoltan C   |   2178
20. nov Szétkapták a Pencilt

Ki más, mint az iFixit csapata követte el a dolgot. Talán nem mondok el nagy titkot azzal, hogy a szerelhetőségre nem kapott túlzottan sok pontot a Pencil...

A külső műanyagot lebontva elő is bújik a hengeres fém belső. A csúcsban található két jeladó, amelyek segítségével az iPad Pro képes érzékelni a "ceruzahegy" kijelzőhöz viszonyított helyzetét és a vonás vastagságát. Még mindehhez az iPad Pro-ban van egy digitalizáló, amely érzékeli a két jeladó távolságát a képernyőtől.

Valahol a stylus közepén található az aprócska 0,329 Wh-ás lítium-ion akkumulátor, ami kb. egy iPhone 6s akkujának 5%-át tudja, emellett található pedig egy apró hengeres fekete-arany antenna. A Lightning csatlakozót egy kicsi szalagkábel köti össze az akkumulátorral.

Az akkumulátor másik oldalán találhatjuk az apróra összehajtott alaplapot, ami mindössze 1 grammot nyom. Ennek ellenére öt különböző komponenst is tartalmaz, köztük egy kis figyasztású, 32 bites St Microelectronics  ARM-alapú Cortex M3 mikrokontrollert és egy Qualcomm Bluetooth 4.1 chipet.

 Az igazán perverzek kedvéért mutatjuk is, melyik színű komponens pontosan micsoda:

  • Piros: ST Microelectronics STML151UCY6 ultra alacsony fogyasztású 32-bites RISC ARM-alapú Cortex-M3 MCU
  • Narancssárga: ST Microelectronics AS5C Y533 (ez szintén megtalálhat a 2015-ös Apple TV-ben)
  • Citromsárga: L05286 QS4 VG Z SGP 528
  • Zöld: EWX 01129
  • És ami  képen nem látszik: Cambridge Silicon Radio Qualcomm CSR1012A05 Bluetooth Smart IC

Hagyomány már iFixit-nél, hogy javíthatóság szempontjából is értékelik a szétkapott kütyüket. Nos, a 10-es skálán 1-est kapott Ive legújabb büszkesége, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag javíthatatlan az Apple Pencil, akárhogy is kezdjük szétszedni, már tulajdonképpen tönkre is tettük. Tehát, az akkumulátor - ami elvileg 12 órát bír egy töltéssel - nem cserélhető, már pedig előbb-utóbb el fog használódni. Így az Apple Pencil élettartama eléggé korlátolt.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése