Ezekkel az appokkal 3-szor jobb lesz a Mac felhasználói élményed - 2. rész

Apple Hírek   |   2023.12.31 - 11:58   |   Írta: Hidasi Ákos   |   4416
31. dec Ezekkel az appokkal 3-szor jobb lesz a Mac felhasználói élményed - 2. rész

Minden Mac felhasználónak ismernie kellene ezeket az alkalmazásokat

Egy új Mac beszerzése izgalmas időszak, legyen az egy elegáns, új 13 hüvelykes MacBook Air vagy egy 16 hüvelykes MacBook Pro. De a rengeteg tennivaló, a letöltendő frissítések és a kipróbálandó új alkalmazások eleinte megterhelőek lehetnek - különösen, ha még nem ismered a Mac platformot. De ne aggódj, most felsorolok minden olyan alkalmazást, amit minden Mac felhasználónak ismernie kell.

Ez egy kétrészes cikksorozat második része, így azt tanácsolom, hogy ha még nem tetted, akkor először ide kattintva az első rész elolvasásával kezdj.

 

iStat Menus - információk a kezed ügyében

Az iStat Menus egy olyan alkalmazás, amely a Bartendert még életbevágóbbá teszi: mindenféle hasznos információt ott helyez el, ahol a legkönnyebben elérhető. Ez a hely a menüsor, ahol az olyan információk, mint az aktuális CPU-használat, a hálózati átviteli sebesség, az akkumulátor élettartama és még sok más, egy pillantással elérhetőek.

Ha az iStat Menus-t a Bartenderrel párosítod, akkor te szabályozhatod, hogy mikor milyen információk jelenjenek meg. Az alkalmazás még az időjárás-előrejelzéseket is képes megjeleníteni, és a Mac érzékelőiről is tud információkat lehívni, hogy könnyedén megtekinthesd azokat. Soha többé nem kell azon gondolkodnod, hogy milyen gyorsan pörög a laptop ventilátora, vagy hogy mennyire meleg az SSD-je.

 

Setapp - egy Mac előfizetés mind fölött

Előrebocsátom, hogy nem mindenki szeret előfizetésen keresztül fizetni az alkalmazásaiért, de a Setapp esetében ez nem tűnik ésszerűnek.

Egyetlen havi 9,99 dolláros (évente egyben fizetett) előfizetésért több alkalmazáshoz juthatsz hozzá, mint amennyit meg tudsz számolni. Ez a szám több százra rúg, és néhány itt említett alkalmazást is tartalmaz. A Setappot az teszi olyan praktikussá, hogy soha nem kell fizetned egyik alkalmazás új verziójáért sem, mivel az előfizetés mindenre kiterjed.

Van egy Mac + iOS előfizetési lehetőség is azok számára, akik hasonló előnyöket szeretnének iPhone és iPad készülékeken is élvezni. A Setapp weboldalán a jelenleg elérhető összes alkalmazás teljes listája mellett a több Mac-kel rendelkezők és akár családok számára is elérhető előfizetések is megtalálhatók.

 

Rectangle - osztott képernyő jobban

Ha van valami, amire a Windows 10 óta irigykedem, akkor az az, hogy az ablakokat különböző elrendezésekbe lehet állítani. Minden alkalommal, amikor kinyitottam a különböző MacBookjaimat, mióta megismertem ezt a funkciót, azon kaptam magam, hogy az ablakokat automatikusan oldalra húzom, és szomorúan tapasztaltam, hogy semmi sem történik.

A Rectangle segítségével azonban átalakíthatod az osztott képernyős multitaskingot, és aktiválhatod ezt a hiányzó funkciót a macOS-ből. A beállítási folyamat gyerekjáték - csak nyisd meg, fogadd el a megnyitáshoz szükséges engedélyeket, szabd a parancsikonokat a kedvedre, és már indulhatsz is a versenyre, ha a produktivitásod felgyorsításáról van szó.

 

Brightintosh - Fényesebb videók

A minden Macbook Pro-ban található mini LED-kijelző egy csoda. A HDR-fényerő képességei különösen akkor mutatkoznak meg, ha megnyitsz egy ezzel a szabvánnyal kódolt YouTube-videót. A videolejátszó olyan fényesen ragyog le a képernyőről, mint a többi képernyőelem.

Mi van akkor, ha ezt a több mint 1000 nites fényerőt mind a HDR-, mind az SDR-tartalmak esetében ki szeretnéd használni? A YouTuberek mindenhol sorban állnak, hogy a Vivid - fizetős opciót ajánlják. Ugyanezt az élményt azonban a Brightintosh ingyenes letöltésével is megkaphatod.

 

Paste - A másolás és beillesztés művészete

A másolás és beillesztés olyan dolog, amire sosem gondolnánk, hogy beszerezzünk egy alkalmazást. Csak feltételezzük, hogy ez megtörténik, és bár így van, van mód arra, hogy ezt masszívan javítani lehessen. Nevezetesen, mi lenne, ha lenne egy korlátlan vágólap-előzmény, amelyet megosztanál az eszközök között, a másolt elemekkel, amelyen belül intelligens módon kereshetnél?

Ezt kínálja a Paste a meglehetősen átfogó alkalmazáscsomagjában. Ez komolyan feljavította a több dokumentum és eszköz közötti munkavégzésemet oly módon, hogy a dobozból kapott tipikus másolási és beillesztési funkciókat szinte kőkorszaki érzéssel tölti el. A Paste-t ingyenesen kipróbálhatod, és 29,99 dollárért évente előfizethetsz rá, vagy letöltheted a korábban említett Setapp részeként.

 

1Blocker - Másikra nem lesz szükséged

A név egy kicsit árulkodó. Ha Safari-felhasználó vagy a Maceden, iPhone-on és iPaden, akkor ez a legjobb reklámblokkoló, amit beszerezhetsz. Azonban ennél sokkal többet tud... Engedd meg, hogy elmagyarázzam.

A beépített sebesség és biztonság (ez a reklámblokkoló nem követi nyomon a meglátogatott oldalakat) mellett blokkolhatja a nyomkövető pixeleket, a közösségi média widgeteket, a kommentszekciókat és (ha ez a családi számítógépen megy) a felnőtt oldalakat is.

Az 1Blocker ingyenesen szerezhető be, azonban vannak alkalmazáson belüli vásárlások is. Ezt az appot is mekaphatod egy Setapp előfizetés részeként is.

 

Day One - napló alkalmazás

A napló alkalmazás az iOS 17.2-ben egy szép kiegészítő, és a saját tesztelésünk során igazán jól működik. De véleményem szerint semmi sem közelíti meg a Day One által kínált funkciókészletet és előnyöket. Természetesen megvan a szokásos dolgok sora - a napló biztonságos zárolásának lehetősége, a címkékben való keresés és a közösségi fiókok összekapcsolása, hogy a posztokat közvetlenül feltölthesd a további kontextus érdekében.

De a legerősebb funkciója a eszközök közti támogatás. A Mac-ről való naplózás a kedvenc lehetőségem, mint olyasvalaki, aki szeret írni, de jó dolog a lehetőség, hogy ezt az iPhone-omról és az Apple Watch-omról is könnyedén megtehetem.

 

In Your Face - Nem tudod kihagyni

Ha van valami, amiben egészen biztosan bűnös vagyok, akkor az a megbeszélések kihagyása, mert a figyelmem teljesen le van kötve a többi munkámmal (bocsánat érte, főnök). De ez a kis alkalmazás jelentős segítséget nyújtott abban, hogy soha többé ne hagyjak ki egy online találkozót sem.

Amikor hívások kezdődnek, egy erre vonatkozó értesítés veszi át a képernyődet. Szó szerint nincs többé mentséged arra, hogy kihagyd őket.

Forrás: techradar

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése