Ezért optimális választás jelenleg az M1 MacBook Air

Apple Hírek   |   2023.02.05 - 15:35   |   Írta: Hidasi Ákos   |   34071
05. feb Ezért optimális választás jelenleg az M1 MacBook Air

Amikor a vállalkozások üzleti célra választanak laptopokat, akkor van néhány olyan kulcsfontosságú dolog, amit kifejezetten keresnek. Ezek közé tartozik a megbízhatóság, a biztonság, a teljesítmény és a rugalmasság. Mindezek mellett a vállalkozások gyakran olyan laptopokat helyeznek előtérbe, amelyek hosszú akkumulátor-üzemidővel, vékony és könnyű kialakítással, valamint erős üzleti szintű támogatással rendelkeznek. Az Apple pedig pont egy olyan vállalat, amelyik sok éven át küzdött azért, hogy minél tökéletesebben elégítse ki ezeket az igényeket. Azonban a múltbeli ballépései: a pillangó billentyűzetek, a repülőgéphangot adó ventilátorok (hála az Intelnek) és az ötlettelen dizájn megoldások miatt viszont sok üzleti ügyfélnek nehézséget okozott az Apple mellett elköteleznie magát.

 

Ma viszont az Apple azon az úton halad, hogy 2030-ra az első számú választássá váljon a vállalatok esetében világszerte.

 

„Ahogyan növekszik a kereslet és a munkaerőpiacra belépő fiatalabb generációk elvárásai is, elmondható, hogy 2030-ra az Apple készülékek lesznek az első számú megoldások a piacon.” – nyilatkozta a közelmúltban a Jamf Chief Information Officer-e, Linh Lam.

 

Bár az Apple laptopkínálatának legrégebbi még mindig gyártott eszközeiről van szó, én még mindig csodálom az eredeti Apple Silicon készüléket: az M1 MacBook Air-t. Az M1 MacBook Air egy 8 magos CPU-t tartalmaz négy nagy teljesítményű és négy nagy hatékonyságú maggal, valamint egy 7 magos GPU-t, amely kiváló grafikus teljesítményt nyújt. Az M1 MacBook Air 8 GB egységesített memóriával is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a CPU és a GPU a jobb teljesítmény érdekében ugyanazt a memóriakészletet tudja elérni. A csatlakozókat tekintve pedig két Thunderbolt, illetve USB 4 porttal rendelkezik a készülék. Az Apple állítása szerint egyetlen töltéssel akár 18 órát is kibír, de a gyakorlatban ennél azért valamivel kevesebbet tapasztalhatunk, attól függően, hogy éppen mit csinálunk a gépen. Akárhogy is, általában a munkanap nagy részét kibírja egyetlen töltéssel, ha a felhasználó kicsit odafigyel a fényerőbeállításokra. Illetve még egy fontos dolog: Az M1 MacBook Air ventilátor nélkül érkezik, így csak a gépelés hangját lehet hallani használat közben. Az Apple ezúttal ugyanis tényleg mindent kijavított, amit a felhasználók utáltak a korábbi modellekkel kapcsolatban.

 

  • Gyors, miközben csendes marad.
  • A billentyűzet megbízható (bár a lécet korábban elég alacsonyra tették).
  • Az akkumulátor örökké kitart.
  • Kompakt kialakítású.

 

 

A megfelelő ár egy üzleti gépnek

Az elmúlt években (az M1 MacBook Air megjelenése óta) megfigyelhető volt a vállalati szférában egy olyan trend, aminek során sok felhasználó, akiknek eddig MacBook Pro Intel-számítógépük volt, most a MacBook Airnél köt ki. Sőt, azt merem állítani, hogy az M1-es MacBook Air jobb ár-érték arányt képvisel, mint az Intel 16"-es MacBook Pro. Általában véve nem kimondottan vagyok híve annak, hogy az Apple régebbi eszközöket tartson a kínálatában, mivel nem szeretem azt látni, hogy a felhasználók régebbi technológiára költenek pénzt, de ez a bizonyos modell ezalól kivételt képez. Sőt, ha az M1 Air lenne az egyetlen Air, amit az Apple árul, akkor is nagyon nyugodt szívvel ajánlanám. Ha holnap hirtelen felhívna egy barátom, hogy megkérdezze, hogy az M1 Air még mindig jó vétel-e, az a helyzet, hogy én tényleg gondolkozás nélkül, azonnal igent mondanék. Mert bár valóban nem a legújabb modellről van szó, hiszen nemrég érkezett meg az Apple következő szériás, M2-es chip generációval szerelt MacBook termékcsaládja, az M1 Macbook Air még mindig egy jó vételnek számít. Akkor pedig hatványozottan igaz az előző állításom, ha figyelembe vesszük az árkülönbséget a két széria közt.

 

Ha pedig a vállalkozásod számára szeretnél laptopokat vásárolni, a nagy tételben történő vásárlás gyakran költségmegtakarítást eredményezhet ugyan, de fontos, hogy a vásárlás előtt minden költséget mérlegelj. A döntést ugyanis az ár, a tulajdonlási költségek és a megbízhatóság közötti egyensúly alapján kell meghoznod. Itt jön a képbe a MacBook Air M1, amely véleményem szerint megfelelő egyensúlyt kínál e kulcsfontosságú tényezők között.

 

A MacBook Air M1 a kategóriájában található többi laptophoz képest kedvező árral rendelkezik, ami nagyon ritkán mondható el bármelyik Apple termékről. Ennek a modellnek azonban teljesítményét és funkcióit tekintve is kedvező az ára. Emellett az M1 chip olyan kivételesen magasszintű teljesítményt nyújt, amely sok hasonló specifikációjú laptopot felülmúl. Ez teszi a MacBook Air M1-et költséghatékony megoldássá azok számára, akiknek nagy teljesítményű laptopra van szükségük.

 

Összefoglaló

 

Annak ellenére, hogy már két éves, az eredeti M1-es MacBook Air még mindig az a számítógép, amelyet a felhasználók túlnyomó többségének ajánlani tudok. Az M1 chip nagyon jól megállta a helyét. A készülék összességében vett kialakítása pedig egyszerű de nagyszerű. Az akkumulátorteljesítmény legendás. Rendkívül jól hordozható. Emellett pedig a nagy tételben vásárló üzleti felhasználók számára is megfelelő az ára. Az Apple az M1 MacBook Airrel minden problémát megoldott, amit a 2016-2020 közötti laptopcsaládjával kapcsolatban létrehozott. Megbízható, aránylag megfizethető és jól hordozható. A macOS pedig minden egyes frissítéssel egyre biztonságosabbá válik. Ez tehát véleményem szerint az ideális üzleti gép, ráadásul megfizethető áron.

 

Forrás: 9to5Mac

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése