Egyedi szilícium-ostyákat osztott ma ki az Apple

Apple Hírek   |   2019.12.05 - 15:34   |   Írta: Kosztalma   |   819

Az első Apple Music Awards díjátadón Billie Eilish, Lizzo és Lil Nas X is megemlítésre került. Vajon melyik előadó mit zsebelt be?

Az Apple hétfőn bejelentette, hogy december negyedikén a Steve Jobs Theater épületében át fogják adni az első Apple Music Awards jutalmakat azon előadóknak, akik kiemelkedően teljesítettek a cég zenestreaming szolgáltatásán.

Az eseményt az Apple itthoni idő szerint ma hajnali fél négykor streamelte. A díjátadót Billie Eilish koncertje színesítette, mivel „WHEN WE FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?” című albuma volt a legtöbbet hallgatott Apple Music-on.

Először nézzük meg a díjazottakat!

Az év előadója: Billie Eilish

Billie Eilish „WHEN WE FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?” című albuma volt a legtöbbet streamelt album 2019-ben Apple Music-on, így egyáltalán nem meglepő, hogy ő kapta az év előadója díjat az Apple-től.

Az albumot Eilish testvérével, FINNEAS-szal szerezte, ezért az Apple-től az év dalszerzője díját is megkapják mindketten.

Billie Eilish 2020-ban „WHERE DO WE GO?” címmel turnéra indul, melyre már minden jegy elkelt.

Az év áttörő előadója: Lizzo

Lizzo teljesen újradefiniálta a rap és soul műfajok világát, „Erről szól az áttörés, gyerekek”, ahogy fogalmazott az Apple Music-nak.

Idén 8 Grammy jelölést is kapott Lizzo, többek közt az év albumáért is indult „Cuz I Love You” című lemezével, melyen a „Truth Hurts” című szám megkérdőjelezte, hogy milyen külsőt és hangzást várhatunk el egy popsztártól.

Az év dala: „Old Town Road” Lil Nas X-től

Billie Eilish vitte a legtöbbet streamelt albumot, de Lil Nas X „Old Town Road” című kislemeze tarolt saját kategóriájában.

„Egy magányos cowboy világába képzeltem magam, akinek mindentől el kell menekülnie (…) de emellett azt is ki akartam emelni, ami feltörőben van, ami az egész meme kultúra, plusz egy hallgatható, ragadós dalt is akartam készíteni”, mondta Lil Nas X az Apple Music-nak.

Ha megnéznéd, hogy ez a 3 popsztár hogyan veszi át a díjat, ide bökve teheted meg.

És ha már felmerült a díj, nem mehetünk el amellett, hogy az Apple egy igazán egyedi meglepetéssel készült az Apple Music legnépszerűbb előadói számára.

Az első Apple Music díjátadón ugyanis egy 12 hüvelykes szilícium-ostyát kapnak a sztárok, mely az iOS eszközökben található csipekhez hasonlóan kezdte életét.

Az Apple több különböző díjat készített, hogy ezzel is ünnepelje a kiemelkedő zenekészítési folyamatot. Minden díj belsejében az Apple saját gyártású szilícium-ostyája kap helyet, melyet csiszolt üveg és színre fújt alumínium test ölel közre. Az ostyák egy tökéletes 12 hüvelykes szilícium korongként kezdték életüket, melyek mindössze pár nanométer vastagok. A rézből készült rétegeket ultraibolya litográfiás nyomással helyezték fel, így csatlakoztatva a milliárdnyi tranzisztort. Mielőtt több száz egyedi csipre lenne vágva, ennek a több hónapos munkafolyamat eredménye igazán lenyűgöző és egyedi. Egy szimbolikus gesztusként az előadók megkapják ugyanazokat a chipeket, melyek azokat az eszközöket hajtják, amikről a legtöbben hallgatják zenéiket. Ez rejlik az Apple Music díjak szívében.

Összességében szerintem egy szép gesztus az Apple részéről, hogy az iOS eszközök lelkét adó egyedi chipjeiket adják azoknak, akik még sikeresebbé tették az Apple Music-ot.

Neked hogy tetszenek az Apple Music díjak?

Forrás: Szifon.com
Kommentek megjelenítése