Megszünteti az Apple az AirPort termékcsaládot

Apple Hírek   |   2018.04.27 - 19:32   |   Írta: Máté Gergő   |   3450
27. ápr Megszünteti az Apple az AirPort termékcsaládot

Az almás vállalat leállítja az AirPort vezeték nélküli routerek fejlesztését.

Ez a termékcsalád magába foglalja a 99 dolláros AirPort Express-t, a 199 dolláros AirPort Extreme-et és a 299 dolláros AirPort Time Capsule-t.

"Megszüntetjük az Apple AirPort termékeket. Ezek továbbra is elérhetőek lesznek az Apple.com-on, az Apple üzletekben és az Apple viszonteladói partnereinél, amíg a készlet tart" - mondta az Apple szóvivője az iMore-nak.

Az Apple 2012 óta nem fejlesztette az AirPort Express-t és 2013 óta az Extreme és a Time Capsule termékeket. Az Apple valójában 2016-ban kezdte meg az AirPort leállítását, annak érdekében, hogy a jobban jövedelmező fogyasztói termékekre koncentrálhassanak. Az almás vállalat 2018-ban megkezdte más gyártók routereinek értékesítését: elsőként a Linksys Velop Mesh Wi-Fi System-et. Sajnos a harmadik fél által készített eszközök nem rendelkeznek beépített Time Machine backup támogatással, mint a Time Capsule és AirPlay funkcióval, mint az AirPort Express.

A gyártás leállítása ellenére az Apple még öt évig támogatást (és alkatrészeket) nyújt az AirPort Base Station eszközökhöz. Az iMore szerint az Apple a következő hetekben segítséget fog nyújtani azoknak is, akik leváltanák az AirPort Express, Extreme és a Time Capsule eszközöket. Az almás vállalat továbbra is értékesíteni fogja az AirPort termékeket online és az üzletekben is, ameddig a készlet tart, viszont nem számíthatunk árzuhanásra.

Megjelent egy hivatalos Apple támogatási dokumentum, amely segít a megfelelő Wi-Fi router kiválasztásában az Apple eszközökhöz. Olyan routert javasolnak, amely megfelel a 802.11ac szabványnak, két csatornás, támogatja a WPA2 titkosítást és MIMO (multiple input, multiple output/többszörös kimenet és bemenet) vagy MU-MIMO (multi user, több felhasználós MIMO) rendszerű.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése