Megérkezett az új 9.7 hüvelykes olcsó iPad

Apple Hírek   |   2018.03.27 - 21:28   |   Írta: Máté Gergő   |   7143
27. márc Megérkezett az új 9.7 hüvelykes olcsó iPad

Az Apple bemutatta az új 9.7 hüvelykes iPad készüléket Chicagóban. Az alacsony árú modell támogatja az Apple Pencil használatát is.

Az Engadget szerint az új belépő szintű iPad gyorsaságában hasonlít az iPad Pro-hoz. Az oldal szerint az almás vállalat új táblagépénak kijelzője (amely 2048 x 1536 pixeles) nagyszerű, annak ellenére, hogy kevésbé éles, mint az iPad Pro kijelzője. Az Engadget arra is rámutatott, hogy az új iPad-nek a kijelzője és a fedlapja között légrés van, valamint rendelkezik az iPad Pro-nál megismert True Tone színkorrekcióval és a 120Hz-es ProMotion frissítési frekvenciával.

"A mai chicagói oktatásközpontú bemutató után kézbe vehettük az új táblagépet, amely nagyon hasonlított a tavalyi modellhez. Ez nem egy rossz dolog -- most is olyan jól felépített és szilárd hatású, mint mindig. A legnagyobb változás az Apple Pencil támogatása, és egy rövid teszt után olyan folyamatosnak és gyorsnak tűnik, mint az iPad Pro, ami lenyűgöző teljesítmény."

A The Verge szerint is nagyon ismerős és megszokott hatású az új iPad: a képernyőméret, a Touch ID érzékelő, a gombelhelyezés és a kamerák mind olyanok, mint amilyennek az elvárható egy Apple iPad-től. A kijelző szerintük is élénk és megfelelően érzékeny, ezután beszámoltak egy AR (kiterjesztett valóság) demóról, amely szerintük "annyira jó, mint minden AR demó". A The Verge arra is rámutatott, hogy az Apple bemutatója nem igazán a hardverre volt kiélezve, sokkal inkább a szoftveres lehetőségeket és a használatot mutatták be az osztályteremben, ahol Tim Cook körbesétált és megbeszélést tartott az újságírókkal az újdonságról.

"Mi eltöltöttünk némi időt az új 329 dolláros iPad-del, amelyet Chicagóban mutattak be egy oktatási rendezvényen. Ez... egy iPad. Fogásra és használatra is pont olyannak tűnik, mint egy iPad! A légrés a képernyőn olyan, mint korábban - nagy, ha az iPad Pro szabványához hasonlítjuk, de csak az iPad Pro tulajdonosok fogják úgy gondolni, hogy ez nem elég jó. Hasonló a kijelző is, amely nem rendelkezik a Pro modell True Color funkciójának minden varázsával, mindazonáltal élénk és érzékeny.

Megnéztem egy gyors AR osztályterem demó applikációt, és volt annyira jó, mint azok az AR demók, amiket eddig láttam. Nem megdöbbentően jó, de nem szaggatott... Természetesen több időre van szükségem, hogy biztosat mondhassak, de az A10 Fusion processzor minden bizonnyal megfelelő a legtöbb feladatra".

Az új iPad mellett az Apple bejelentette, hogy a Classroom alkalmazás júniusban érkezik Mac-re, és felfedte az új "Schoolwork" applikációt, valamint az iWork frissítést iOS-en.

Időközben az új táblagép ára is felkerült az Apple hivatalos oldalára: a 32 GB-os 9,7 hüvelykes iPad ára 116 990 Ft, a 128 GB-os modellé pedig 148 990 Ft.

Forrás: Apple/MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése