Hihetetlen mennyiségű pénzt keresett az Apple. De…

Apple Hírek   |   2018.02.02 - 10:04   |   Írta: H.Alma   |   2666
02. feb Hihetetlen mennyiségű pénzt keresett az Apple. De…

Mióta elhagytam az Apple hajót, nem nagyon követem az Apple háza-tájáról érkező híreket.

Időm sincs rá, meg jó is végre nem Apple-hírekkel tölteni az egész napomat. Azért arra kíváncsi voltam, hogy a karácsonyi szezonban hogyan teljesített a cég.

Nos, pont úgy ahogy azt lehetett várni. Az eladott iPhone-ok darabszáma kicsit csökkent, a nyereség meg akkorát nőtt, mint az állat. 20 milliárd dollárt kaszált az Apple három hónap alatt, amivel természetesen minden idők legjobb eredményét mutatta fel. A bevételek 70 százalékát az iPhone-ok adták, és hiába csökkent kicsit a darabszám, a megemelt árak miatt sokkal több pénzt kerestek a kevesebb eladott készüléken, a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Az emberek szavaztak a pénzükkel. Megvették a méregdrága iPhone-okat, Tim Cook és csapata biztosan pezsgőt is bontott. Győzött az Apple felhasználók lojalitása, győzött az ökoszisztéma, a megszokás, szépen kifizettük a magasabb árat. Az Apple tehát idén sem csökkent majd árakat, hiszen most azt látják, hogy 1000 dollárért is megveszik az iPhone-t. Ezért bármiben lefogadom, hogy ősszel majd jön az iPhone X Plus 1200 dolláros áron és egy újabb rekord negyedév karácsonykor. Érdemes megnézni az alábbi ábrát, amin jól látszik, hogy mennyire megugrott az átlag eladási ár.

Szóval lehet ezt még sokáig csinálni, de! Remélem azért lesz valaki az Apple-nél, aki elgondolkozik azon, hogy hiába lett szélesebb a termékpaletta (nem is tudom hány féle iPhone kapható már), mégis elvesztettek 1 millió felhasználót, akik nem vettek iPhone-t, hanem valami mást vettek. Minden negyedévben 1 millió elvesztett vásárlóból, hamar lesz 4 millió, aztán 8, aztán 16 millió és így tovább. Ezek az elvesztett vásárlók pedig mind elégedetlen ex Apple használók lesznek.

Ha jól emlékszem egyszer még nem a piaci részesedés és nem is a bevétel vagy a nyereség  volt a legfontosabb érték az Apple számára, hanem a felhasználói élmény. Ha valaki többé nem Apple felhasználó – mert mondjuk nem tudja kifizetni a megemelt árakat – az milyen felhasználói élményt jelent?

Forrás: Handras.hu

Kapcsolódó cikkek: 

 

 


Kommentek megjelenítése