Melyik W1 chippel rendelkező Apple fülest érdemes megvenni?

Apple Hírek   |   2017.01.12 - 22:15   |   Írta: Gergő.H   |   3542
12. jan Melyik W1 chippel rendelkező Apple fülest érdemes megvenni?

Az Apple a saját gyártású, és a tulajdonában lévő Beats vezeték nélküli fej- és fülhallgatóival állt a nagyközönség elé. Cikkünkben most bemutatunk néhányat ezek közül!

Az Apple, a W1 chip megalkotósával valami forradalmian újat hozott a vezeték nélküli fülhallgatók körébe. A W1 chip lehetővé teszi a gyorsabb kapcsolódást, nagyobb Bluetooth hatótávolságot és más egyéb finomságokat. A jack dugó elhagyásával az iPhone 7-ből, az Apple elindult egy vezeték nélküli világba vezető úton. 

Airpods

Először az Apple első és eddigi egyetlen, teljes mértékben vezeték nélküli fülesét vesszük górcső alá, az AirPods-ot. A 2016-os évben az egyik legfelkavaróbb Apple termék valószínűleg az AirPods volt.

A dizájn teljes mértékben a jól ismert EarPods-on alapul, ‒ amely minden iPhone és iPod termék mellé jár ‒ a vezetéket leszámítva.

Az AirPods-ot rengeteg hasznos funkcióval látták el. Többek között egy infravörös érzékelővel, amely lehetővé teszi a zene automatikus megállítását, amikor a füleseket kivesszük a fülünkből. Az AirPods automatikuson kapcsolódik az Apple ID-val szinkronizált bármely eszközünkhöz.

Az akkumulátorok terén az AirPods nem feltétlenül száll ringbe a győzelemért. Egy teljes töltéssel nagyjából 5 órát bír maximális használatbavétel esetén, ez azonban a Podok töltőtokjával körülbelül 24 órára bővíthető. Egy nagy pozitívum, hogy egy 20 perces gyorstöltés képes 3 órára is ellátni kakaóval az AirPod-jainkat.

Hangzás terén nem tapasztalható túl nagy változás az EarPods-hoz képest. Talán a legnagyobb visszahúzó erő az az, hogy néhány ember füléből nagyon könnyen kiesnek, így nehéz velük sportolni, vagy bármi más más fizikai tevékenységet végezni és az egyik Pod elhagyására sem túl kicsi az esély. A távirányító hiánya néhány műveletet megnehezít, viszont az Apple próbál arra ösztönözni bennünket, hogy hagyatkozzunk Siri-re.

Összességében egy nagyon különleges és egyedi fülest sikerült összeraknia az Apple-nek, amely leginkább a vezeték nélküliségre törekszik, a hangzást annál inkább háttérbe szorítva.

Ára: 59 990 Ft

Elérhető: Apple.com

 

Powerbeats3

A listánk következő alanya a bivalyerős, edzéshez és sportoláshoz tervezett Powerbeats3. A Powerbeats3 a Beats családhoz hűen hibátlan hangzását és felbecsülhetetlen zenei élményt nyújt a fülhallgató kompaktságának megőrzése mellett. Teljes mértékben csepp- és izzadtságálló, emiatt kiváló társ lehet egy esős napon való futáshoz, vagy egy izzasztó edzésen a teremben is!

A Powerbeats3 egyetlen töltéssel körülbelül 12 órát bír egyhuzamban. A jobb és bal füles elvesztésétől sem kell félnünk, illetve a fülre illeszkedő pántok ideális rögzítést biztosítanak minden helyzetben!

Az Airpods-hoz képest 6 000 forint ráfizetéssel, ez talán a legjobb kompromisszum, amit köthetünk!

Ára: 65 990 Ft

Elérhető: Apple.com

 

BeatsX

Ez a listánk legolcsóbb kiegészítője, nem túl jelentős különbséggel! A BeatsX idén februártól lesz elérhető.

A BeatsX tulajdonképpen a Powerbeats3 fülpánt nélküli, lebutított verziója. Az aksija 8 órát bír megszakítás nélkül. Jóval kevesebbet, mint a Powerbeats3, azonban egy 5 perces gyorstöltéssel még két órán keresztül élvezhetjük a kedvenc slágereinket. A BeatsX két füle mágnesesen kapcsolódik egymáshoz, amely nagyban megkönnyíti, hogy a nyakunkban hordjuk. Valamint egy apró távirányítóval felszerelt, ezzel pedig testhossznyi előnyt szerzett az AirPods-zal szemben.

Zenei élmény terén nem marad el túlságosan a Powerbeats3-tól, így érdemes a felhasználási területet számításba venni a döntés meghozatala során.

Ára: 49 990 Ft

Elérhető: Apple.com

 

Beats Solo3

A sorozat utolsó tagja, a Beats család egyik rangidős tagja a Solo3 fejhallgató. Az előző három vetélytársánál jelentősen magasabb áron kapható, azonban a tulajdonságai teljes mértékben kompenzálják a magasabb árat.

A hangzás magáért beszél, a Solo fejhallgatók mindig is a Beats legjei közé tartoztak. Elsőre úgy tűnhet, hogy ennek a fülesnek a hordozhatóság nem tartozik az erényei közé, ez azonban nem teljesen igaz. Egyszerűen csak hagyhatjuk a nyakunkban, de könnyedén össze is hajthatjuk és szinte bárhova be lehet csúsztatni.

A teljesítménye nem éppen átlagos. Az aksija egyetlen töltéssel akár 40 órát is kibír és telefonunkkal akár több mint 100 méterről is csatlakozva maradhatunk! Ha a pénz nem számít, ennél nem nagyon találunk jobbat!

Ára: 99 990 Ft

Elérhető: Apple.com

Forrás: AppleRider

Kapcsolódó cikk:
Celebdömpinggel népszerűsíti a Beats vezeték nélküli füleseit
Újabb gyanús jelek az Apple-nél
Ingyen Beats Solo 3 a Mac és az iPhone készülékekhez​



Kommentek megjelenítése