OLED-forradalom zajlik

Almás Pletykák   |   2017.01.12 - 12:00   |   Írta: L Ferenc   |   2759
12. jan OLED-forradalom zajlik

Mostanság és a közeljövőben egyre több mobilgyártó leváltja a jó öreg LCD technológiát.

Hosszú hónapok óta nyílt titokként kezelhető, hogy az Apple az idei jubileumi okostelefonjai esetében LCD-ről OLED érintőkijelzőre fog váltani, ha nem is az összes, de a high-end modellek esetében mindenképpen. A most felröppent legfrissebb pletykák pedig arról szólnak, hogy hasonló lépésre készül a Sony is: jól értesült források szerint a japán gyártó a csúcskészülék tekintetében 2018-ban, vagy legkésőbb 2019-ben át fog térni az OLED panelek alkalmazására. 

Ezen források úgy tudják, hogy bár a Sony előbb is meglépéné az OLED-re történő váltást, egyszerűen nem tud ennél korábban megfelelő mennyiségű újfajta kijelzőre szert tenni. A Sony állítólag az LG-re és a JDI-re vár, hogy azok felfuttassák az OLED gyártásukat, és megjegyzendő, hogy ez a két gyártó jó eséllyel az Apple számára is szállít majd OLED kijelzőket. 

Közismert tény, hogy a mobiltelefon iparágban a Samsung a legnagyobb OLED gyártó, és a dél-koreai cég felsőkategóriás készülékeiben már jó ideje ilyen technológiájú képernyők találhatók, illetve egyre több, olcsóbb Samsung mobilban is ilyen kijelző figyel. Ezenkívül többek közt a Huawei, a OnePlus, a ZTE, az Oppo, a Meizu, az Acer, a Lenovo és az Asus is forgalmaz OLED-es okostelefonokat. 

Kapcsolódó cikkek:
10-féle iPhone 8 prototípust tesztelnek
Vezeték nélkül lesz tölthető az iPhone 8?
Három méretben támadhat az iPhone 8



Kommentek megjelenítése