Rejtett MacBook Pro leleplező fotókra bukkantak a frissített macOS Sierrában

Apple Hírek   |   2016.10.26 - 00:13   |   Írta: SzavaRicsi   |   4407
26. okt Rejtett MacBook Pro leleplező fotókra bukkantak a frissített macOS Sierrában

Az Apple újból idő előtt osztott meg képeket az új MacBook Próról.

A napokban vált elérhetővé a macOS Siearra 10.12.1. Az Apple operációs rendszerének frissítése azonban nem csak a leírt újdonságokkal szolgál, hanem egy számos pletykát beigazoló útmutatót is rejt.

Az új rendszerben ugyanis felbukkant egy képes leírás is, amely az Apple Pay használatára okítja a felhasználókat. A segédletben már az új MacBook Pro szerepel, amelyen így már biztosan helyet kap majd a sokak által „Magic Toolbarként” emlegetett funkcióbillentyűket helyettesítő sáv. Az is biztossá vált, hogy a billentyűzet felett elhelyezett OLED kijelzős érintősávba egy TouchID-t is beszereltek a cupertinóiak, amellyel, ‒ ahogyan az éppen a képen is történik – használható lesz az Apple Pay. Az ujjlenyomat-olvasó az új sáv jobb oldalán, szinte észrevehetetlenül olvad bele a szürke hátterű OLED kijelzőbe. A képek azt is elárulták, hogy a várva-várt OLED-es érintésérzékeny sáv az éppen aktív programhoz illően változtatja tartalmát.

A Magic Toolbaron, és a billentyűzet két oldalánál elhelyezett hangszórókon kívül ezeken a képeken alig vehető észre változás az előző verziókhoz képest. Ugyan, ez egyelőre még mindig kérdéses, az előzetes híresztelések szerint az idei MacBook Pro könnyebb és vékonyabb lesz, mint a jelenleg forgalomban lévő modellek. Úgy tűnik, hogy a billentyűk is vékonyabbá váltak. Az Apple valószínűleg a már a Retina MacBookokba szerelt pillangómechanizmussal működő billentyűzettel látta el a legújabb MacBook Prót, amely állításuk szerint amellett, hogy vékonyabb, egyben pontosabb és kényelmesebb is, mint az ollómechanizmust használó klaviatúrák.

Ugyan ezek a képek semmit sem árulnak el a 2016-os modell csatlakozóinak kiosztásáról, az eddigi pletykák alapján az Apple búcsút int a jól bevált MagSafe hálózati portnak, és négy USB-C váltja fel az eddigi modellek csatlakozóit. Egyelőre úgy tűnik, hogy a MacBook Prót tekintve, az Apple megtartja a 3,5 milliméteres jack aljzatot, viszont az SDXC kártyaolvasó sorsa kétséges.

Az Apple hivatalosan október 27-én, azaz csütörtökön fogja bemutatni az új MacBook Prót, viszont ugyanezen a rendezvényen új MacBook Air, illetve iMac leleplezésére is számíthatunk.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek:
Apple keynote október 27-én!
2017 lesz az iPhone éve?
280 milliós autót vásárolt az Apple Pay használatával



Kommentek megjelenítése