2017 lesz az iPhone éve?

Apple Hírek   |   2016.10.25 - 18:12   |   Írta: Pausch Rita   |   6595
25. okt 2017 lesz az iPhone éve?

Robbanásszerű eladásnövekedésre számítanak az elemzők, de csak akkor, ha…

Az elég valószerűtlen, hogy az iPhone 7 megfordítja az Apple csökkenő eladási számait és, hogy a nálunk csak holnap esedékes negyedéves értékelő beszámoló nagy csodáról tesz jelentést. Az elemzők szerint azonban az Apple nem a fejlesztésekkel állt le, hogy a konkurencia mögött baktasson mostantól, hanem egyszerűen nem akarta ellőni a puskaport 2017-ig.

A Cowen Group elemzője, Timothy Arcuri a befektetőknek szánt tájékoztatójában arról ír, hogy az egész team szerint a következő iPhone potenciális jelölt lesz az eladási számok megrengetésére.

Szerintük az iPhone 7 jelenleg csak egy áthidaló megoldás az iPhone 10 szuperszéria felé, mivel 2017 nyarára a használatban lévő készülékek mintegy 43 százaléka már öregebb lesz kétévesnél. Vagyis esedékes lehet a váltás a felhasználók majdnem felénél, azaz több tízmillió készüléket érintően.  

Ez nem az első alkalom, hogy elemzők ezt jósolják 2017-re. A Gartner munkatársai a jövő évre 3,5 százalékos növekedést jósolnak a prémium telefonok piacán. A BMO Capital Markets pedig egy grafikont is készített a fenti vélekedéssel megegyező saját véleményük alátámasztására.

Nos, meglátjuk.

Forrás: Cult of Mac

Kapcsolódó cikk:
Van ahol még hatalmasat nőhet az Apple
Egy milliárdos máris szakított az Apple-lel
Tovább gyengélkednek az iPhone-eladások



Kommentek megjelenítése